Démare ovládl druhou etapu Gira d'Italia v řadě, o těsném vítězství nad Ewanem rozhodl fotofiniš

Francouzský cyklista Arnaud Démare vyhrál druhou etapu Gira d'Italia za sebou. Spurtér týmu Groupama-FDJ navázal na středeční triumf a v hromadném finiši 6. etapy o milimetry předstihl Australana Caleba Ewana.

Scalea Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Těsné vítězství Arnauda Démareho

Těsné vítězství Arnauda Démareho | Foto: Jennifer Lorenzini | Zdroj: Reuters

Po třech maďarských etapách a dvou dnech na Sicílii jel peloton Gira ve čtvrtek poprvé na italské pevnině.

Demaré ovládl hromadný spurt v páté etapě Gira a vyrovnal francouzský rekord. Lídrem zůstává López

Číst článek

Na rozdíl od minulé etapy nečekalo cyklisty mezi městy Palmi a Scalea žádné těžší stoupání, takže o vítězství finišoval po 192 km celý peloton i s Ewanem a Markem Cavendishem, kteří z něj ve středu vypadli.

Z favoritů zahájil závěrečný spurt právě Brit Cavendish, ale vyvezl si za sebou dva největší soupeře.

Z vítězství se nakonec radoval třetí z vláčku Démare, jenž „hodil“ kolo do cíle lépe než Ewan a ve fotofiniši Australana těsně zdolal. Výhru mohl definitivně slavit až po několika minutách nejistoty.

Démare tak dosáhl na sedmé etapové vítězství na Giru v kariéře a překonal francouzský rekord, o který se od středy dělil s legendami Jacquesem Anquetilem a Bernardem Hinaultem.

Vzhledem k profilu etapy nebyl v ohrožení růžový trikot lídra Španěla Juana Pedra Lópeze, jenž vede o 38 sekund před vítězem úterní vrchařské etapy na Etnu Lennardem Kämnou z Německa. Jediný český účastník Gira Jan Hirt dojel na 44. místě v hlavním poli a v celkovém pořadí mu stále patří 24. pozice.

Po dvou rovinatějších etapách čeká v pátek na cyklisty trasa se čtyřmi vrchařskými prémiemi. Na 196 km mezi městy Diamante a Potenza budou muset jezdci překonat 4500 výškových metrů.

Výsledek 6. etapy Gira d'Italia

Cyklistický závod Giro d'Italia, Palmi - Scalea, 192 km:

1. Démare (Fr./Groupama-FDJ) 5:02:33, 2. Ewan (Austr./Lotto-Soudal), 3. Cavendish (Brit./Quick-Step Alpha Vinyl), 4. Girmay (Erit./Intermarché-Wanty-Gobert), 5. Nizzolo (It./Israel-Premier Tech), 6. Bauhaus (Něm./Bahrajn Victorious), 7. Vendrame (It./AG2R-Citroën Team), 8. Consonni (It./Cofidis), 9. Albanese (It./EOLO-Kometa), 10. Theuns (Belg./Trek-Segafredo), ...44. Hirt (ČR/Intermarché-Wanty-Gobert) všichni stejný čas.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme