Judista Krpálek potvrdil formu. Dva týdny po zisku stříbra na mistrovství světa vyhrál Grand Prix v Linci

Judista Lukáš Krpálek dva týdny po zisku stříbra na mistrovství světa vyhrál Grand Prix v Linci. Na turnaji v Rakousku startoval jihlavský rodák na rozdíl od šampionátu v Dauhá v kategorii nad 100 kg, v níž se pral po zisku prvního olympijského zlata v letech 2017-2022.

Linec Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Krpálek slaví vítězství ve finále.

Lukáš Krpálek vyhrál Grand Prix v Linci | Foto: Issei Kato | Zdroj: Reauters

Dvaatřicetiletý Krpálek na cestě k triumfu v Linci porazil čtyři soupeře. Izraelce Jevgenije Šmachilina, Slovince Eneje Mariniče a Turka Ibrahima Tataroglua zdolal shodně ve třetí minutě základní čtyřminutové doby. Do „zlatého skóre“ došel až jeho finálový duel s Němcem Lossenim Konem, jenž v celkově šesté minutě boje dostal třetí šido.

Dvojnásobný olympijský vítěz a mistr světa Krpálek si tak připsal čtvrtý triumf v kariéře na turnaji kategorie Grand Prix a první od roku 2018, kdy vyhrál v Cancúnu.

O druhý nejlepší český výsledek v Linci se postarala Renata Zachová, jež byla ve váze do 63 kg s bilancí dvou výher a dvou proher sedmá.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme