Dřív se učil od Michaela Schumachera, teď bude Vettel v Závodě šampionů mentorem jeho syna

Představte si fotbalovou exhibici plnou hvězd jako Ronaldo, Messi nebo Ibrahimović. Něčím takovým je Závod šampionů. V tradičním motoristickém podniku spolu závodí největší osobnosti z formule 1, rallye nebo motorek. Nadcházející ročník, který se koná v Mexiku, navíc ozdobí jedna zcela hvězdná dvojice.

Mexico City Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Německý pilot F1 Sebastian Vettel

Německý pilot F1 Sebastian Vettel | Zdroj: Reuters

Sebastian Vettel v Závodu šampionů opět spojí síly se jménem Schumacher. Čtyřnásobný mistr světa formule 1 bude v týmové soutěži jezdit se synem Michaela Mickem. Ten se v tradičním podniku představí poprvé. Podle závodníka a experta Radiožurnálu Jakuba Knolla to bude pro fanoušky velké lákadlo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dřív se učil od Michaela Schumachera, teď bude Vettel v Závodě šampionů mentorem jeho syna

„Těžko soudit, jak se bude Micku Schumacherovi při premiéře na této akci dařit, ale určitě to bude velmi lákavé sousto pro fanoušky z celého světa, aby viděli zase Schumacheta s Vettelem bok po boku, i když se bude jednat o syna slavného sedminásobného šampiona,“ říká Knoll.

Sebastian Vettel společně s Michaelem Schumacherem vyhráli týmovou soutěž šestkrát za sebou. Naposledy triumfovali v roce 2012, tedy zhruba rok předtím, než měl populární „Schumi“ osudovou nehodu na lyžích. Vettelovi se tak v letoším ročníku změní role - z žáka se stane mentorem. Sám během loňského závodu v Miami přiznal, že závodit s Michaelem byla jedna velká škola.

‚Nikdy mě nezajímaly dodatky ve smlouvě.‘ Kimi Räikkönen si dělá během volna v F1 co chce

Číst článek

„Na začátku mi hodně pomáhal a já se od něj hodně věcí naučil. Všem nám tu moc chybí, nejen tady v německém týmu. Na trati ho bylo vždy velmi těžké ho porazit. Já byl dostatečně chytrý na to, abych poslouchal jeho rady,“ říkal Vettel.

Vettel se Závodu šampionů zúčastnil poprvé v roce 2007, samotný podnik má ale mnohem delší tradici.

„Závod šampionů je speciální motoristická exhibice, která se koná každou zimu už víc než třicet let. Má bohatou tradici. Jedná se o závod jezdců, kteří pocházejí z různých disciplín a kategorií. Poměřují se v různých vozech na trati, která má dvě paralelní dráhy,“ vysvětluje Knoll.

Piloti bojují na trati ve stejných vozech, takže Závod šampionů by mohl být určitým měřítkem kvality jezdců. Především je to ale zábavná exhibice pro fanoušky, která se tentokrát bude konat přímo v areálu mexického okruhu Hermanos Rodrigues na začátku roku 2019 - konkrétně 19. a 20. ledna.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme