Cleveland zvítězil v NBA už poosmé. Na palubovce Lakers zářil rozehrávač Mitchell

Basketbalisté Clevelandu v NBA zvítězili na půdě Los Angeles Lakers 114:100 a připsali si už osmou výhru za sebou. Jde o jejich nejdelší vítěznou šňůru od roku 2017, kdy vyhráli třináctkrát v řadě. S jedinou porážkou tak drží druhé místo v celé soutěži za Milwaukee, které jako jediné ještě nezaváhalo.

Los Angeles Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Donovan Mitchell v zápase proti Lakers

Donovan Mitchell v zápase proti Lakers | Foto: Jayne Kamin-Oncea | Zdroj: Reuters

Při vítězné sérii před pěti lety hrál za Cleveland ještě LeBron James, dnešní soupeř Cavaliers. Ten nastřílel za Lakers 27 bodů a jeho zásluhou byli domácí v první půli lepší a vedli až o 12 bodů.

Jenže Cleveland duel ve druhé půli otočil a James s týmem ze svého rodného města teprve podruhé ve své dvacetileté kariéře prohrál. Poprvé to bylo v roce 2011 v dresu Miami.

Basketbalisté Atlanty v NBA znovu vyhráli, Krejčí opět sledoval utkání jen z lavičky

Číst článek

„LeBron toho pro toto město udělal opravdu hodně. Mladá generace miluje tento tým právě kvůli němu. A teď je na nás, abychom na tento odkaz navázali a dovedli tým zas do play-off,“ připomněl Darius Garland, že bez Jamese v týmu chyběl Cleveland v play-off od roku 1998.

Garland přispěl k výhře 24 body, Donovan Mitchell nasbíral 33 bodů a posunul se na čtvrtou příčku tabulky střelců.

Toronto zvítězilo 113:104 nad Chicagem. Velkou zásluhu na tom má Fred VanVleet, který se vrátil po třízápasové pauze zaviněné zraněním a hned si vylepšil sezonní maximum na 30 bodů a 11 asistencí. Za Bulls byl nejlepším střelcem s 20 body DeMar DeRozan.

Zápas zvratů se odehrál v Memphisu, kde domácí dlouho vedli nad Washingtonem až o 23 bodů, ale Wizards zabrali a v úvodu poslední čtvrtiny skóre otočili. Za stavu 89:88 pro Wizards ale zabrala hvězda domácích Ja Morant, který táhl šňůru 9:0 a zajistil Memphisu klid do koncovky a výhru 103:97. Morant dal 23 bodů, Desmond Bane 28 bodů.

Ani 34 bodů Paula George nestačilo Los Angeles Clippers na odvrácení porážky 102:110 s Utahem, který zápas rozhodl povedenou poslední čtvrtinou. Nejlepším střelcem Jazz byl s 23 body a šesti trefenými trojkami Jordan Clarkson.

Výsledky NBA

LA Clippers - Utah 102:110

LA Lakers - Cleveland 100:114

Memphis - Washington 103:97

Toronto - Chicago 113:104.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme