Atraktivní začátek Rally Bohemia. Diváci uvidí dvě speciální rychlostní zkoušky na autodromu

Před startem 46. ročníku automobilové Rally Bohemia řeší jezdci dilema. Na úvod dalšího ze závodů mistrovství republiky je totiž čekají v pátek od půl sedmé večer dvě speciální rychlostní zkoušky na autodromu v Sosnové. Při atraktivním paralelním slalomu startují dva soutěžní speciály vedle sebe, a tak je i prostor pobavit diváky.

Sosnová Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rally Bohemia

Rally Bohemia | Foto: Petr Eliáš

„Špička se bude soustředit na to, aby jela co nejrychleji, diváci půjdou bohužel stranou,“ myslí si obhájce prvenství a celkově už osminásobný vítěz Rally Bohemia Jan Kopecký. S navigátorem Pavlem Dreslerem startuje s vozem Fabia R5.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na úvod 46. ročníku Rally Bohemia čekají na jezdce dvě speciální rychlostní zkoušky na autodromu v Sosnové. Více v reportáži Pavla Petra

„Žádné chtěné tahání za ručku asi nebude. Takhle k tomu alespoň budeme přistupovat my, protože v dnešních závodech může rozhodnout vteřina nebo pár desetin, tak by byla škoda je ztratit na Sosnové,“ dodal zkušený závodník pro Radiožurnál.

Jan Kopecký nestartoval v Hustopečích, a tak je v průběžném pořadí domácího šampionátu druhý. Zatím kraluje mladoboleslavský Filip Mareš se spolujezdcem Janem Hlouškem. Mareš věří, že speciální rychlostní zkoušky budou lákadlem pro motoristické fanoušky.

2:10

‚Stačí normální sériový vůz a helma.‘ V Otrokovicích se konal 30. ročník automobilového slalomu

Číst článek

„Sosnová je pro diváky pěkná, doufám, že lidé si tam cestu najdou a přijdou nás podpořit. Pamatuji si to z pozice diváka, měl jsem husí kůži, když jsem viděl tu přímou konfrontaci dvou aut. Má to ještě jiný náboj než na klasických erzetách,“ řekl.

Jenže sami jezdci musí přemýšlet ve dvou rovinách. Jestli skutečně jet tak, aby diváky pobavili, nebo spíš na rozum. Zbytečná chyba by je už na startu soutěže mohla o mnohé připravit.

„Je to začátek závodu, dá se hodně času ztratit a přitom přes veškerou snahu asi málo času získat. V tomhle směru je to ošemetné,“ dodal Mareš.

Rally Bohemia skonči v neděli odpoledne na mladoboleslavském Staroměstském náměstí. To už posádky budou mít za sebou dvacet rychlostních zkoušek.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme