Vytřely jsme jim zrak, těší bronzovou lukostřelkyni Brandtlovou první paralympijská medaile

České lukostřelkyně ovládly paralympijský závod v Paříži. Šárka Pultar Musilová si stejně jako v Tokiu vystřelila stříbrnou medaili. Tereza Brandtlová v životním závodu obsadila třetí místo. Češky si tak v lukostřeleckém areálu před pařížskou Invalidovnou užily společný medailový ceremoniál.

Od zpravodaje z místa Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šárka Pultar Musilová vybojovala stříbro a Tereza Brandtlová bronz

Šárka Pultar Musilová vybojovala stříbro a Tereza Brandtlová bronz | Zdroj: Profimedia

Česko na paralympiádě v Paříži rozšířilo svou medailovou sbírku. Zasloužily se o to dvě lukostřelkyně na vozíku. Šárka Pultar Musilová získala stříbro a Tereza Brandtlová bronz.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říkala Tereza Brandtlová po zisku své první paralympijské medaile

„Průběh se opakuje, takže úplně skvělé. Hlavně fanoušci, to byla neskutečná atmosféra. Bylo to hrozně hezké,“ těšilo Pultar Musilovou. Ta ve finále podlehla velmi dobře střílející Číňance a tak v Paříži zopakovala stříbro z paralympijských her v Tokiu.

„Hezčí by byla ta zlatá, ale i za stříbrnou jsem ráda,“ dodala zkušená paralympionička.

Šárka Pultar Musilová vstoupila do paralympijského závodu velmi napínavým soubojem s Turkyní, kterou porazila posledním šípem v poslední páté sadě, když trefila desítku. Pak Šárku čekalo české semifinále s Terezou Brandtlovou.

„Neuvěřitelné, skvělé. Myslím, že jsme vytřely zrak, že je to úplně skvělé. Dvě Češky, nádhera,“ usmívala se Tereza Brandtlová.

Osudové zranění

Pro ni je bronz z Paříže první paralympijskou medailí. Cesta k ní byla dlouhá. V 18 letech si při autonehodě na Islandu poranila míchu.

„Krční páteř, mícha mi vyletěla ven z páteře. Následná kvadruplegie,“ vzpomíná Tereza na moment, kdy jí ochrnuly všechny končetiny i trup. Nedokázala udržet příbor a musela se znovu učit jíst. K lukostřelbě se dostala na popud fyzioterapeutky. Sport ji okamžitě pohltil.

„Jela jsem si to vyzkoušet a spadla jsem do toho úplně celá,“ dodává bronzová medailistka.

České lukostřelkyně ještě neřekly na paralympiádě poslední slovo. Šárka Pultar Musilová ještě nastoupí s Davidem Drahonínským v mixu týmů, se kterým už vybojovala stříbro v Tokiu a také bronz v Rio de Janeiru.

Martin Balucha, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme