Motocyklový závodník Rossi projel cílem naposledy, ve Valencii se s ním loučilo 76 tisíc fanoušků

Se svojí bohatou kariérou se v neděli na okruhu ve Valencii rozloučil sedminásobný mistr světa MotoGP Valentino Rossi. Legendárnímu italskému závodníkovi při jeho posledním závodě tleskalo přes 76 tisíc fanoušků a po projetí cílem za ním přišel i bývalý brazilský fotbalista Ronaldo.

Valencie Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Titul v MotoGP už na konci října vybojoval Francouz Fabio Quartararo a nedělní Velká cena Valencie se nesla především ve znamení rozlučky s dvaačtyřicetiletým Rossim.

Salač si na závěr sezony dojel ve Valencii pro čtvrté místo. Mistrem světa ve třídě Moto2 je Gardner

Číst článek

S legendárním italským závodníkem se přímo na okruh přišel rozloučit například dvojnásobný mistr světa ve fotbale Brazilec Ronaldo.

Videovzkazy mu ale poslali i španělský tenisový šampion Rafael Nadal nebo hollywoodský herec Keanu Reeves, který patří mezi skalní motocyklové fanoušky.

Brazilec Ronaldo si Rossiho rozlučku s kariérou nenechal ujít:

Keanu Reeves a Valentino Rossi na snímcích z roku 2018:

Bohatá kariéra

Rossi v šampionátu strávil 26 let a vyhrál 115 Velkých cen a ve 235 závodech se umístil na stupních vítězů.

První titul získal v roce 1997 v kategorii do 125 ccm, další přidal v roce 1999 ve třídě do 250 ccm a MotoGP kraloval v letech 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009.

Rossi - přezdívaný Doktor - však z MotoGP neodchází úplně. V nadcházející sezoně bude v královské třídě šéfovat svému týmu, za který budou závodit jeho nevlastní bratr Luca Marini a Marco Bezzecchi.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme