Neusneme na vavřínech a jedeme dál, slibuje trenér volejbalistek po první výhře

České volejbalistky poprvé v kvalifikaci o evropský šampionát vyhrály. Po dvou porážkách přitom měly před utkání s Estonskem před sebou jasný úkol. Pokud chtějí myslet na postup, musí vyhrát. A úkol splnily na výbornou, zvítězily bez ztráty setu.

Jablonec nad Nisou Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České volejbalistky po vítězství nad Běloruskem

České volejbalistky. | Foto: Václav Pancer | Zdroj: ČTK

„Umíme hrát volejbal, ale jde o to, abychom soupeři nepovolily jejich hru. Musíme potvrdit roli, že umíme hrát a nebát se toho,“ řekla nahrávačka Pavla Šmídová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Neusneme na vavřínech a jedeme dál, slibuje trenér volejbalistek po první výhře

A v zápase české volejbalistky slova své spoluhráčky potvrdily. Oproti předchozím dvěma kvalifikačním duelům tentokrát splnily roli favoritek. V jejich hře nebyly větší výkyvy a jako první ve skupině E si připsaly výhru 3:0 na sety. Vítězství je o to cennější, že národní tým nebyl před utkáním v ideální psychické pohodě.

„Neměli jsme dva tři lehké dny, když jsem četl nějaké kritiky a nesmysly, ale my hrajeme pro věrné fanoušky a dneska jsme si potvrdili, že umíme hrát a že umíme soupeře mačkat. Neusneme na vavřínech a jedeme dál,“ slibuje trenér Zdeněk Pommer.

České volejbalistky vyhrály nad Estonkami 3:0 a v kvalifikaci o ME jsou druhé ve skupině

Číst článek

Ono se ale usnout na vavřínech ani nedá. Ke kýženému postupu potřebují jeho svěřenkyně vyhrát minimálně ještě dva ze tří zbývajících zápasů, a tak bude tlak na hráčky stejný, možná i větší. Vždyť český tým na mistrovství Evropy čtrnáct let nechyběl.

„Myslím, že teď jsme na tom trošku líp a že je trošku lepší pohoda. Myslím, že to zvládneme. Řekly jsme si, že teď otočíme tenhle jeden zápas a potom to snad pojede,“ doufá smečařka Michaela Mlejnková.

Další kvalifikační duel odehrají Češky už v sobotu v Estonsku. Zbývající dva až v lednu příštího roku.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme