Češi vedou v Davis Cupu po prvním dni nad Izraelem 2:0. Veselý s Pavláskem své zápasy zvládli

První nastoupil Jiří Veselý, který za necelou hodinu přehrál Edana Lešema 6:0 a 6:1. V druhém zápase porazil Adam Pavlásek ve třech setech Dudiho Selu 3:6, 6:3 a 6:1. V sobotu je v Ostravě na programu nejdříve čtyřhra a po ní případné dvouhry.

Ostrava (Aktualizováno: 18:30 6. 4. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Veselý při zápase proti Edanu Lešemovi

Jiří Veselý při zápase proti Edanu Lešemovi | Zdroj: ČTK

Daviscupové utkání začali proti sobě česká jednička Jiří Veselý a izraelská dvojka Edan Lešem. Favoritem byl český hráč, který je o 211 míst v žebříčku ATP výše než jeho soupeř.

Roli favorita plnil Veselý hned od začátku zápasu. Lešemovi nepovolil zisk jediného gemu v celém prvním setu. Izraelský tenista měl sice jeden brejkbol, ale ten Veselý snadno odvrátil.

Ani ve druhé sadě nepřipustil český reprezentant žádné překvapení. Jediným rozdílem bylo, že za stavu 5:1 při Veselého mačbolu si dokázal izraelský tenista poprvé v zápase vyhrát vlastní podání.

Následně ale Veselý vyhrál to své a utkání ukončil. Český tým si připsal první bod za vítězství 6:0 a 6:1.

V druhém zápase se utkali česká dvojka Adam Pavlásek a Dudi Sela. Oba hráči se potkali na okruhu ATP zatím jenom jednou a to na turnaji v čínském Šen-čenu. Tehdy jednoznačně vyhrál izraelský tenista 6:1 a 6:2.

Pavlásek vstoupil do utkání dobře, když hned v prvním gemu sebral svému soupeři podání. To si ale vzal Sela okamžitě zpátky po dvojchybě českého hráče. Následní získal Sela tři hry v řadě a zcela otočil vývoj setu.

Ostravák, který fandí sešívaným. Adam Pavlásek dal přednost tenisu, ale sní o tréninku se Slavií

Číst článek

Český tenista pak sice do konce prvního setu udržel podání, ale to samé se povedlo i jeho izraelskému soupeři, který využil svůj druhý setbol a získal první sadu 6:3.

V té druhé asi až do sedmé hry oba hráči drželi svá podání. V osmé ale Pavlásek využil chyby svého spoluhráče a získal jeho servis. Zisk následně potvrdil a srovnal na 1:1.

Ve třetím setu se jako první dostal do vedení znovu český hráč. Izraelci vzal podání a vedl 2:1. Jeho soupeř si následně nechal ošetřit zraněnou ruku, ale utkání i tak dál pokračovalo.

Selu zranění ruky zřejmě limitovalo, protože do konce zápasu neuhrál ani jeden gem. Český tenista tak přidal druhý bod za výhru 3:6, 6:3 a 6:1.

V sobotu je na programu nejdříve čtyřhra. Po ní budou následovat, pokud nebude rozhodnuto, další dvě dvouhry.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme