‚Další spolupráci s Coco se nebráním.‘ Siniaková hledá dvojici pro debl, ve hře je účast na Turnaji mistryň

Tenistka Kateřina Siniaková získala titul v ženské čtyřhře na Roland Garros, ale ten jí s velkou pravděpodobností nepomůže k účasti na Turnaji mistryň.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková vyhlíží travnatou část sezony, zároveň řeší otázku účasti na Turnaji mistryň | Zdroj: Profimedia

Tenistka Kateřina Siniaková se raduje z první velké trofeje v dlouho komplikované sezoně. Deblový titul v Paříži získala s Cori Gauffovou, se kterou se dala dohromady na poslední chvíli, jen pár dní před Roland Garros. Siniaková získala osmý grandslamový titul v ženské čtyřhře, čerstvá světová dvojka v singlu Gauffová teprve první. A jde prý zřejmě hmotnostně o nejtěžší pohár, který zatím vybojovala.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co řeší Kateřina Siniaková po triumfu v deblu na Roland Garros

Gauffová byla překvapená z toho, jak těžký je pohár, který s Siniakovou společně získala, při jednom z televizních rozhovorů trofej předala do rukou české spoluhráčky a sama naopak ovládala mikrofon. Vypadalo to, že jsou spolu velmi sehrané podobně jako na kurtu. Přitom jejich spolupráce byla z kategorie „last minute“, protože obě před grandslamovým turnajem přišly o původní spoluhráčky.

Ale teď obě tenistky rozhodně nelitují, že se daly na poslední chvíli dohromady. A minimálně česká tenistka by si přála, aby si ještě někdy společně zahrály znovu.

„Já se tomu určitě nebráním, doufám, že ani Coco, ale neměly jsme příležitost se o tom pobavit. Věřím, že příležitost nastane, a uvidíme, jak to půjde dál,“ říká Siniaková, která ale zároveň potvrzuje, že v nejbližší době to jen tak nebude.

Dvojice pro Wimbledon

Ona i Gauffová se vrátí ke svým nedávno ještě zraněným nebo po zdravotních potížích odpočívajícím spoluhráčkám. Američanka by se měla ve Wimbledonu představit s Jessicou Pegulaovou a Sinaiková s Taylor Townsendovou, která mimochodem pomohla dát těsně před Roland Garros nové pařížské šampionky dohromady. 

„Na trávu jsem domluvená. To, co se tady stalo, byla trošku smůla,“ přiznává Siniaková, která věří, že se jí bude dařit i s velmi šikovnou levačkou Taylor Townsendovou, která nahradila dlouhodobě zraněnou Storm Hunterovou. Ta byla původní spoluhráčkou české tenistky pro probíhající sezonu. 

Turnaj mistryň se vzdaluje

Česká tenistka je vděčná za to, že jí se v této sezoně vážnější zdravotní problémy vyhýbaly. Je ráda, že může hrát, a snaží se nemyslet na to, že se jí kvůli výměnám spoluhráček vzdaluje akce, na kterou byla v posledních letech zvyklá. Turnaj mistryň pro nejlepší tenistky a deblové páry roku. 

„Upřímně o tom teď vůbec nepřemýšlím. Samozřejmě tím, že se mi Storm zranila, se vše úplně rozpadlo,“ přiznává Siniaková, která je sice ve složitější sezoně hodně úspěšná, zvlášť na grand slamech, ale na Turnaj mistryň se kvalifikují celé dvojice. A právě tam se to může české hráčce skládat hůř.

„Půlka sezony je ještě dlouhá doba, ale tím, že se mi rozpadl i druhý pár, tak to samozřejmě rychle utíká. Ale nemyslím na to, teď jdu turnaj po turnaji a jestli Turnaj mistryň neklapne, bude to pro mě po dlouhé době. Ale nic se neděje, zdraví je nejdůležitější. Určitě je to komplikované, ale snažím se na to nemyslet,“ popisuje Siniaková své aktuální nastavení.

Je to paradox, Siniaková je zatím na pozici pro Turnaj mistryň jak s dlouhodobě zraněnou Australankou Hunterovou, tak i s Američankou Gauffovou, ale body potřebné pro účast bude muset s velkou pravděpodobností nasbírat s novou spoluhráčkou.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme