Menšík na Djokoviće nevyzrál. Pro českého tenistu skončil turnaj v Šanghaji ve čtvrtfinále

Tenista Jakub Menšík vypadl na turnaji v Šanghaji ve čtvrtfinále s bývalou světovou jedničkou Novakem Djokovićem. Se čtvrtým nasazeným Srbem prohrál při debutu na Masters mezi osmičkou nejlepších 7:6, 1:6, 4:6 a nenavázal na Tomáše Macháče, který ve čtvrtek slavil postup po výhře nad Carlosem Alcarazem. Djoković se o místo ve finále utká s Američanem Taylorem Fritzem, který přehrál Davida Goffina 6:3, 6:4.

Šanghaj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenista Jakub Menšík vypadl na turnaji v Šanghaji ve čtvrtfinále s bývalou světovou jedničkou Novakem Djokovićem

Tenista Jakub Menšík vypadl na turnaji v Šanghaji ve čtvrtfinále s bývalou světovou jedničkou Novakem Djokovićem | Zdroj: Profimedia

Devatenáctiletý Menšík vstoupil do prvního vzájemného zápasu se svým velkým vzorem nebojácně a držel s ním bez problémů krok. V sedmé hře ještě dokázal první dva brejkboly odvrátit, v deváté už ale servis neudržel.

O osmnáct let staršímu soupeři ale za stavu 5:4 nedovolil set dopodávat, okamžitě mu brejk vrátil a dovedl souboj až do tie-breaku. V něm se od stavu 0:3 vzchopil k obratu, vyrovnal a třemi body v řadě ho pak získal v poměru 7:4.

Ve druhé sadě ale Menšík nedokázal na výkon navázat. Zahrál jen šest vítězných míčů, více kazil a vítěz rekordních 24 grandslamových trofejí za půlhodinu skóre srovnal.

Ve třetí sadě se hra opět více vyrovnala a rozhodl nakonec jediný úspěšný brejk Djokoviće z pátého gamu. Čtyřnásobný šampion šanghajského turnaje už si pak vedení ohlídal a čistou hrou duel po dvou hodinách a 21 minutách uzavřel.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme