Na turnaje s tátou a bez náramků ani ránu. Šestnáctiletá Fruhvirtová žije tenisový sen

Tenisoví fanoušci po celém světě se učí vyslovovat jméno vycházející hvězdy Lindy Fruhvirtové. Teprve šestnáctiletá talentovaná tenistka o sobě dala výrazněji vědět na probíhajícím turnaji v Miami, kde její cestu ukončila až v osmifinále zkušenější Španělka Paula Badosaová. Fruhvirtová, která má ještě mladší sestru Brendu, ale na svůj potenciál už upozornila mnohem dříve.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Linda a Brenda. Sestry, které by v budoucnu mohly napodobit dvojčata Karolínu a Kristýnu Plíškovou. I to se může jednoho dne stát, ale vše ukáže teprve čas.

‚To jsou přesně momenty, o kterých jsem snila.‘ Jízda Fruhvirtové v Miami nekončí, čeká ji osmifinále

Číst článek

Starší Linda nyní na turnaji v Miami, kde startovala na divokou kartu, položila základy k úspěšné kariéře.

Nejprve si s přehledem poradila s Dankou Koviničovou (6:0, 6:4), následně po třech setech vyrazila dech Belgičance Elise Mertensové (7:5, 2:6, 6:1) a spanilou jízdu rozpáleným městem Floridy ukončila až na raketě světové šestky Pauly Badosaové ze Španělska (2:6, 3:6).

Rodinný klan

Na turnajích Lindu doprovází její otec Hynek. Ten je samozřejmě nejspokojenější, když na jednom podniku startují obě jeho dcery, tedy i o dva roky mladší Brenda, to se však poštěstí spíše mimořádně.

„Byly to asi tři akce, na kterých se nám to povedlo. Jsme strašně rádi, když můžeme být spolu, protože to je pro nás takový malý svátek,“ vyprávěl Fruhvirt v roce 2019 v rozhovoru pro Radiožurnál.

Zanedlouho by však rodinný klan Fruhvirtových mohl skutečně objíždět WTA turnaje společně, protože alespoň podle Lindy má její mladší sestra také předpoklady k tomu, aby konkurovala elitním tenistkám.

Když si připočteme fakt, že sestry jsou zároveň nejlepší kamarádky, usmívá se nejeden sportovně nadšený rodič.

Talismany a dřina

Šestnáctiletá Linda v sobě ale i přes urputný zápal pro tenis nezapře náctiletou školačku. Na kurtu její ruce zdobí viditelné náramky, které jí podle vlastních slov nosí štěstí.

„Mívala jsem je jen na pravé ruce, pak jsem je přidala i na levou. Jsem na to zvyklá, náramky jsou taková moje věc, se kterou ráda hraju,“ svěřila se Radiožurnálu po výhře nad bývalou světovou jedničkou Viktorií Azarenkovou.

Zároveň ale doplní, že za údery raketou do míčku stojí hodiny, dny a roky odříkání a také rodinné zázemí. „Není to žádné tajemství, ale tvrdá práce nejen mě, ale i lidí kolem. Je to hlavně zásluha rodičů, kteří se na tom podílí.“

Vzory

Málokterý sportovec nemá vzory, ke kterým by od útlého věku vzhlížel, a ani Linda není výjimkou. V Miami se po vítězném zápase ve 3. kole, který sice Azarenková předčasně vzdala, Fruhvirtová přiznala, že právě Bělorusku sledovala jako malá v televizi.

Mnohem více však obdivuje své krajanky, se kterými sdílí společné fotografie z útrob tenisových arén.

Jízda nadějné tenistky Lindy Fruhvirtové skončila na turnaji v Miami v osmifinále. Od roku 2004 se stala nejmladší účastnicí této fáze soutěže. Daleko více ji však může těšit, že se zcela jistě posune do druhé stovky světového žebříčku a bude mít jisté kvalifikace na grandslamech.

Michal Markup Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme