Nemám co ztratit, půjdu do toho po hlavě, plánuje Vondroušová před čtvrtfinále Roland Garros

Tenistka Markéta Vondroušová se potřetí z posledních čtyř grandslamů probojovala do čtvrtfinále. Tentokrát ve zřejmě nejsložitějších podmínkách vzhledem k chladnému a deštivému úvodnímu týdnu.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová | Zdroj: Reuters

Co se vám honilo hlavou po takovém zápase a postupu do čtvrtfinále?
Trochu mě ráno bolela ruka a nevěděla jsem, co bude. Říkala jsem si, že musím udržet hlavu a nemyslet na to, tak se mi pak ulevilo, že to skončilo a mohu si oddychnout. Ráno byla bolest docela velká a člověk s tím bojuje. Zápasy jsou mentálně hodně náročné, ačkoliv je skóre takové, tak je to pro nás všechny náročné.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říká tenistka Markéta Vondroušová před čtvrtfinále Roland Garros s Igou Šwiatekovou

Myslíte, že to zlepší, když se oteplí? Hodně hráčů si v chladných dnech stěžuje na míče, že létají jinak a je to náročnější.
Ano, pletu se méně, protože míče nelétají. Dívali jsme se včera na Tomáše Macháče a míče byly nacucané vodou a na kurtu je to pak znát, že se třeba neudělá tolik bodů ze servisů. Obecně tady antuka rychlá je, ale musíme si na to zvykat a na ruce to nápor je.

Budete v takových podmínkách schopná konkurovat světové jedničce?
Obecně jsem v pohodě. Turnaj je dlouhý, máme ale dny volna a člověk si odpočine. Připravené budu, ale nevím, co se tam bude dít. S Igou jsou zápasy hrozně těžké, hrála jsem s ním v Cincinnati a v Cancúnu a když se do toho dostane a vyhraje první set, je to pak hrozně těžké. Ona pak hraje jako šílenec a ještě na antuce je to s ní extrémně těžké. Nemám ale co ztratit, tak do toho půjdu po hlavě.

Jaroslav Plašil, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme