Po několika týdnech experimentování s mletím vysoce kvalitního rooibosu se nakonec podařilo vytvořit nápoj, který napodobuje pravé espresso – tvoří stejnou pěnu, ale neobsahuje kofein.
Jaroslav Slámečka se účastnil světového baristického šampionátu v Kodani. „Razím, že káva je o kultuře, situaci, příležitosti, kdy kávu pijete,“ řekl v rozhovoru.
Plná a intenzivní chuť, sametová, ale taky lehce nahořklá vůně čerstvě namletých pražených kávových zrnek a taky krémová oříškově hnědá pěna. To všechno ve velmi kompaktním podání malého šálku.
Spolu s cukrem vám k ní donesou i varování o zdravotních rizicích. Káva, kterou nabízejí v australském městě Adelaide, je 80krát silnější než klasické espreso a člověka na nohou údajně udrží až 18 hodin. Jedná se o mix čtyřnásobné dávky kávy, dvou druhů různě silné kávy překapávané přes kostky ledu a mléka. Podle tvůrce nápoje se má popíjet po dobu zhruba tří až čtyř hodin. O nejsilnější kávě na světě píše tamní zpravodajský server The Advertiser.