Výzkumníci z Brna zkoumají, jestli jídlo z rozvozu může obsahovat nebezpečné bakterie. Ty se v pokrmu množí, když jeho teplota klesne pod 60 stupňů Celsia. Strávníkům mohou způsobit zažívací potíže.
Celková hodnota transakce je oceněna na sedm miliard eur, tedy přibližně 177 miliard korun. Očekává se, že transakce bude uzavřena v první polovině roku 2022.
„Míchají se tady dvě věci – jedna je vyrobené jídlo a druhá věc je doprava. My jsme dopravu vyčlenili a spojili se s firmou Liftago, která jídla rozváží za 120 až 140 korun,“ vysvětluje Pohlreich.
Rozvoz jídla i nápojů nebo také jejich prodej ve výdejních okénkách pro podniky představuje jen zlomek obvyklých tržeb. Pomáhá jim ale překonat současná omezení.
Zatímco jedni bojují o přežití, těm druhým se daří lépe než kdykoli v minulosti. Řeč je o firmách, které rozvážejí jídlo z restaurací až do domu nebo kanceláře. Zaplaceno navíc dostávají hned dvakrát.