Rozhodnutí soudu je v rozporu s předpisy ve Francii, kde zákony přijaté v letech 2022 a 2024 brání používání výrazů jako „steak“, „řízek“ nebo „šunka“ u výrobků rostlinného původu.
Impulsem k napsání této gastroglosy byl New York. Před pár týdny jsem se v New Yorku ubytovala v hotelu, který je jen pár minut od této vyhlášené newyorské „stejkárny“.
Tomahawk je pro muže symbolem indiánské sekery, střely nebo vrtulníku. Ale už nepolezu mužům do zelí, zůstanu u svého tomahawku – je to steak a tvarem se původní indiánské sekyrce podobá.
Letošní 7. ročník Prague Food Festivalu v Královské zahradě Pražského hradu je velkou školou kuchařského umění. U stánků to prská, bublá a voní. Šéfkuchaři zvučných jmen předvádějí své umění a lidé si pochutnávají na tradičních i netradičních pokrmech.
Pojídači steaků soutěžili v obci Soběsuky na jižním Plzeňsku o titul Maxijedlíka. Vítězem se stal Josef Průcha z Blovic, který během pětiminutového časového limitu spořádal 929 gramů hovězího masa.
Moucha v polévce nebo vlasy v omáčce bývá pro většinu hostů důvod ke změně restaurace. A co teprve, když vám naservírují něco zkaženého! Jedna restaurace nedaleko Salcburku ale vsadila na plesnivé steaky a trefila do černého. Netradiční specialitu si gurmáni oblíbili a podnik se stal známým po celém Rakousku.