Televizní diváci na Domažlicku již mají k dispozici pouze digitální signál

Televizní diváci na Domažlicku se na své oblíbené pořady mohou dívat už jen pokud mají set top box, satelit, kabelovou televizi nebo televizi s digitálním tunerem. Na Domažlicku totiž jako v první oblasti v republice o půlnoci skončilo analogové pozemské televizní vysílání z vysílače Vraní vrch.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

set top box

set top box | Foto: teleclub.ch

Lidé teď mohou televizi sledovat jen díky digitálnímu signálu. Například obyvatelé Horšovského Týna o změně vysílání skoro všichni věděli. Na přechod se připravili buď pořízením satelitu, který si většina z nich chválí, nebo zakoupením set top boxu, se kterým se ale objevují problémy.

Set top boxy si také pořídila většina lidí z Klenčí pod Čerchovem. Ovšem ani tady se podle starosty Karla Smutného lidem problémy nevyhýbají: "Protože Klenčí má místní části, které jsou za kopci. A ty už měly problémy i s analogovým vysíláním. V momentě, kdy se vypne analog, neuvidí nic. Někteří si budou muset koupit antény a upravit rozvody. A to už nám řečeno nebylo. Jak jsou lidé spokojeni, to je asi předčasné říct. Uvidíme."

Martina Klímová, Pavel Schrötter Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme