Na pultech ode dneška značené hovězí
Ode dneška musí být u hovězího masa v obchodech označen jeho původ. Povinností prodejce je uvést druh hovězího skotu, jeho stáří v měsících, registrační číslo zvířete, číslo jatek a číslo bourárny, evidenční číslo posledního chovu a datum porážky. Vyhláška ministerstva zemědělství nestanoví způsob označení masa. Resort ministra Jana Fencla počítá s tím, že balené maso bude mít údaje na štítku.
Způsob zveřejnění informací u obchodníků, kteří prodávají maso nebalené, přiblížil Českému rozhlasu 1 - Radiožurnálu Hugo Roldán z tiskového oddělení ministerstva zemědělství. "Můžeme si označení předtstavit formou šítků zapíchnutých u táců s masem kde budou uvedeny povinné údaje, nebo číslo odkazující na větší tabuli v obchodě se všemi náležitostmi."
Prodejcům, který nedodrží povinnost předepsaným způsobem hovězí maso označit, hrozí pokuta až do výše tří miliónů korun.