PPF chce převzít televizi RTL v Chorvatsku, patřila by pod stejnou firmu jako Nova

Skupina PPF prostřednictvím své dceřiné firmy CME uzavřela dohodu o převzetí 100 procent soukromé chorvatské televizní společnosti RTL Hrvatska. Hodnota získaných aktiv je 50 milionů eur, tedy přes 1,2 miliardy korun. Součástí akvizice jsou dlouhodobá práva pro CME k použití značky RTL na chorvatském trhu. Firma to v pondělí oznámila v tiskové zprávě.

Praha/Záhřeb Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

PPF

Ilustrační foto | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

Transakce mezi CME a RTL Group Central & Eastern Europe podléhá obvyklým regulatorním procesům včetně schválení chorvatským antimonopolním úřadem a tamní agenturou pro elektronická média. Uzavření transakce se očekává během prvního pololetí roku 2022.

PPF Telco koupí podíly minoritních akcionářů O2. Akcie společnosti pak hodlá z pražské burzy stáhnout

Číst článek

CME v současnosti vlastní a provozuje středoevropskou platformu pro distribuci placeného videa na vyžádání Voyo a také komerční televize v Bulharsku, České republice, Rumunsku, Slovensku a Slovinsku.

„Jako součást skupiny PPF jsme vždy připraveni realizovat zajímavé investiční nápady s cílem dosáhnout růstu hodnoty. Adriatický region nabízí výjimečné příležitosti a má značný potenciál růstu. Již zde provozujeme velmi úspěšnou televizní společnost ProPlus,“ uvedl výkonný ředitel CME pro ČR, Rumunsko, Slovensko a Slovinsko Didier Stoessel.

„Jsem přesvědčený, že obě aktiva v sousedních zemích tohoto regionu mohou dobře fungovat vedle sebe. Stejně jako na ostatních trzích se i v Chorvatsku zaměříme na digitalizaci, lokální televizní obsah a tvorbu názorově vyváženého a kvalitního zpravodajství,“ dodal.

Akcionáři Monety odsouhlasili spojení s PPF i způsob financování. Akvizici musí schválit národní banka

Číst článek

CME, pod kterou patří v tuzemsku televizní skupina Nova, je součástí PPF od roku 2020. Patří mezi největší mediální společnosti ve střední a východní Evropě. Vysílá 33 televizních stanic, včetně zpoplatněných, které jsou dostupné až 45 milionům diváků.

Skupina PPF podniká ve 25 zemích. Investuje do finančních služeb, telekomunikací, médií, biotechnologií, nemovitostí či strojírenství.

PPF působí v Evropě, Asii a Severní Americe. PPF vlastní aktiva ve výši 40,3 miliardy eur a zaměstnává celosvětově 80 tisíc lidí.

Skupinu RTL tvoří mimo jiné 67 vysílacích stanic a 38 rozhlasových stanic. Patří mezi ně například RTL v Německu nebo M6 ve Francii.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme