Soud rozhodne ve sporu o registraci Budweiseru v EU

Evropská unie dnes rozhodne o registraci značky Budweiser na svém území. Unijní soudní dvůr tak vynese definitivní verdikt ve sporu českobudějovického pivovaru Budvar a amerického Anheuser-Busch.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Budvar - balírna lahví

Budvar - balírna lahví | Foto: Budějovický Budvar

Obě firmy o značku bojují už víc než deset let, tedy od doby, kdy společnost ze Spojených států požádala o registraci u Úřadu pro harmonizaci na vnitřním trhu.

Úřad ovšem podpořil námitky českobudějovického výrobce piva a značku Budweiser nezaregistroval. Americká společnost se poté obrátila se žalobou k druhému nejvyššímu soudu v evropské sedmadvacítce, kde ovšem v březnu loňského roku neuspěla.

Dnešní rozhodnutí tak bude definitivní. Budějovický Budvar doufá, že soud rozhodne v jeho prospěch i podruhé. Pokud by se tak nestalo, znamenalo by to, že v některých členských státech Unie by oba podniky začaly užívat stejnou známku, což by mohlo odstartovat novou vlnu sporů.

Martin Hromádka, Petr Medek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme