Milí dánští gastronauti…

Někde jsem si přečetl, že tu vymysleli chleba s máslem. I proto jsem vyrazil na doporučení do centra Kodaně na trh.

Komentář Kodaň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejezte, nepijte a nefanděte blbě, vzkazuje František Kuna

Ilustrační foto | Foto: Petr Kadeřábek

Chleba s máslem neměli. Ale měli třeba malajská kuřecí křídla. Cítím se stejně jako na farmářských trzích v Praze, kde dominuje staročeský hamburger a vietnamská polévka.

Tohle berte jako variantu víkendové gastroglosy Pavla Maurera.

Paper Island – místo, kam před zhruba dvě stě lety pluly lodě z Islandu, Finska a také Faerských Ostrovů. Rybáři přivezli ryby, usušili je a pak je prodávali dál. I o tom jsem si přečetl asi 200 metrů od centra Kodaně, kde je ta nejhezčí část – Nyhavn.

Samozřejmě nečekejte sušené ryby z 18. století. Ale rád vám mohu doporučit cestu do centra Kodaně. Pro hokejové fanoušky to čítá asi 10 minut metrem od haly.

Navíc máte velké štěstí, že v Kodani je v posledních dnech velmi přívětivé počasí. Potkal jsem u haly pár svých kamarádů a řešili, jak dlouho zůstat ve fanzoně u haly. Pokud sem jedete, nebuďte ve fanzoně dlouho, cesta do centra vás pobaví daleko víc.

Ano, levné to tu není, ale kdo by přemýšlel nad cenou, když je na dovolené.

Tak hlavně nejezte, nepijte a hlavně nefanděte blbě.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme