Vedle Harveyho Keitela i Barry Pepper. Režisér filmu Nabarvené ptáče získal známého herce ze Zelené míle

V připravovaném filmu Nabarvené ptáče od Václava Marhoula se objeví americký herec Barry Pepper. Ve filmu, který vypráví o osudech malého chlapce za druhé světové války, se představí v roli ruského vojáka Mitky. Ve středu o tom informovala mluvčí štábu Alice Titzová. Pepper je známý zejména ze tří filmů, které byly nominovány na Oscara – Zachraňte vojína Ryana, Zelená míle a Opravdová kuráž.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký herec Barry Pepper

Americký herec Barry Pepper | Foto: Lionel Hahn | Zdroj: ČTK/ABACA

Byl také třikrát nominován na cenu Screen Actors Guild Awards. Za roli Roberta F. Kennedyho v TV minisérii Kennedyovi získal cenu Primetime Emmy Award. Pepper se v Marhoulově filmu natáčeném podle bestselleru Jerzyho Kosińského objeví – mimo jiné – po boku Harveyho Keitela či švédského herce Stellana Skarsgårda.

4:12

Kdo vezme pod křídlo Nabarvené ptáče? Marhoul v Cannes prodává zatím nedokončený film

Číst článek

„Jednání o obsazení Barryho Peppera trvala, stejně jako u ostatních tak známých herců, několik měsíců. A stejně jako u ostatních rozhodoval hlavně scénář. Nicméně v jeho případě jsem byl tentokrát schopen nabídnout i 23minutovou ukázku ze všech scén, které jsme do té doby natočili,“ řekl režisér, scenárista a producent Václav Marhoul.

Dalším potvrzeným zahraničním hercem je Alexej Kravčenko, který v 16 letech debutoval ve slavném filmu režiséra Elema Klimova s názvem Jdi a dívej se. „Alexejevovo herecké angažmá v mém filmu je pro mě pomalu až symbolické. Protože Klimovův film Jdi a dívej se osobně považuji za jeden z nejlepších filmů, které byly kdy natočeny,“ dodal Marhoul.

O smyslu života a lidském charakteru

V 90. letech Kravčenko studoval na herecké škole Borise Ščukina, od roku 1994 do roku 2001 účinkoval ve státním divadle E. Vachtangova v Moskvě. V roce 2007 se stal členem souboru Moskevského uměleckého divadla, jedné z největších moskevských divadelních scén. Ve filmu Nabarvené ptáče ztvární postavu politruka Gavrily.

Oba herci přicestují do Česka na pět natáčecích dní. Točit se bude v první polovině června v okolí Českého Krumlova.

Marhoul zlákal Harveyho Keitela. Slavný herec v jeho filmu ztvární katolického kněze

Číst článek

Nabarvené ptáče je výpovědí židovského chlapce o podstatě a smyslu lidského života a o lidském charakteru. Děj se odehrává za druhé světové války a hlavní postavou je devítiletý Žid Joska, jehož rodiče pošlou k příbuzné na venkov kdesi ve východní Evropě, aby ho uchránili před nacisty. „Není to ale film o holokaustu. A i když se to odehrává za války, tak to není ani válečný film,“ uvedl při začátku natáčení Marhoul. S premiérou se podle dřívějších informací počítá příští rok.

Vzhledem k době, z níž příběh je, a jeho okolnostem bylo těžké najít vhodné lokace v Česku, točilo se tedy i na Slovensku a na Ukrajině. Scénář vznikal tři roky ve spolupráci s osmi dramaturgy a měl 17 verzí. Peníze na film Marhoul sháněl přes čtyři roky. Rozpočet filmu je 166 milionů korun.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme