Ceny Anděl zveřejnily seznam letošních nominací. Favoritem je tentokrát Lenka Dusilová

Třicátý ročník hudebních Cen Anděl zná své letošní nominace. Největším favoritem je tentokrát zpěvačka Lenka Dusilová se svým albem Řeka. Za to si vysloužila celkem čtyři nominace – včetně té hlavní za album roku. Společně s Lenkou Dusilovou se budou o cenu za desku roku ucházet ještě písničkář Jaromír Nohavica a skupina Tata Bojs. Tato trojice interpretů se objevila i v nominacích na skladbu roku.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Akademie se rozhodla ocenit jednu z těchto písní: Vlákna (Lenka Dusilová), Máma mi dala na krk klíč (Jaromír Nohavica) a Zvony (Tata Bojs).

Tata Bojs a Jaromír Nohavica se dočkali ještě jedné nominace – tentokrát už ale v jiných kategoriích. Kapela z pražské Hanspaulky se objevila vedle Monkey Business a Zrní ve výběru nejlepších skupin roku a ostravský písničkář si vysloužil nominaci v kategorii sólových interpretů. Tu s Nohavicou sdílí také zpěváci Dan Bárta s albem Kráska a zvířený prach a 7krát3 za desku I. Na ní můžou posluchači mimo jiné najít i skladbu Promiň, za kterou byl člen Big Boss labelu nominovaný minulý rok v kategorii videoklip.

Sledované budou ale tradičně i žánrové kategorie. Tam se budou snažit uspět například rockové skupiny Donnie Darko a Povodí Ohře, rapeři Viktor Sheen a Yzomandias. V poslední zmíněné kategorii je s deskou Dye My Hair nominována také písničkářka Amelie Siba, kterou akademici zařadili i do výběru pro objev roku. Takto zpěvačka představila zmíněné album v rámci live sessions Radia Wave.

Slavnostní vyhlášení odvysílá Česká televize 29. května. Večerem bude stejně jako minulý rok diváky provázet zpěvačka Ewa Farna.

Nominace Cen Anděl za rok 2020 | Zdroj: Česká hudební akademie

Josef Kaňka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme