Na Štědrý den se rozezní pařížská katedrála Notre-Dame. Vánoční koncert bude první akcí od požáru

Na Štědrý večer zazní v katedrále Notre-Dame v Paříži vánoční koncert, první od požáru gotické památky v dubnu 2019. Koncert bude bez účasti veřejnosti a živě ho bude přenášet televizní stanice France2, informovala v pondělí agentura AFP s odvoláním na pařížského arcibiskupa Michela Aupetita.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pařížská katedrála Notre-Dame

Pařížská katedrála Notre-Dame | Foto: Chau-Cuong Lê | Zdroj: Reuters

Pod taktovkou dirigenta Henriho Chaleta vystoupí 20 členů pěveckého sboru v doprovodu přenosných varhan a sólistů Julie Fuchsové (soprán) a Gautiera Capuçona (violoncello).

Katedrála vyhořela 15. dubna 2019. Od té doby arcibiskup v pařížském svatostánku slavil jen jednu malou mši pro kněze a uspořádal jedno komorní setkání o Velikonocích.

Dělníci teprve před týdnem dokončili demontáž lešení na pařížské katedrále Notre-Dame, které rozsáhlý požár poškodil. Z památky museli odstranit zhruba 200 tun žárem zdeformovaných kovových tyčí, práce trvaly téměř půl roku.

A grand lady rises.

Reconstruction of Notre Dame Cathedral in Paris reaches turning point with the removal of the last portions of scaffolding that melted during the April 2019 fire

u.afp.com/3Fhr

📸 Martin Bureau

03:15 – 25. 11. 2020

60 169

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme