V Mělníku-Rousovicích začal sloužit nový sběrný dvůr

Lidem z Mělníku začal sloužit nový sběrný dvůr. Je v městské části Rousovice a lidé tam kromě jiného mohou vozit biologický odpad, nebezpečný odpad či za peníze stavební suť.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sběrný dvůr

Sběrný dvůr | Foto: Jakub Liška

Díky jednomu z nejmodernějších sběrných dvorů v kraji teď obyvatelé nedalekého velkého sídliště nebudou muset vozit stavební suť či nebezpečné odpady na druhý konec města jako doposud.

Výhodou pro lidi, kteří odpad přivezou, je i to, že mohou automobilem najet na rampu a materiál pohodlně shodit shora do připravených kontejnerů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Příspěvek natočil redaktor Radek Duchoň

Sběrný dvůr se nachází na ploše asi 1 800 m2 a jeho součástí je správní budova, zastřešený sklad kontejnerů a váha. Otevřeno má od pondělí do soboty.

Vybudování dvora stálo šest milionů korun, část peněz šlo ze státní dotace.

„V současné době jsou v Mělníku i s tímto sběrovým dvorem čtyři sběrové dvory a kapacita by měla pokrýt požadavky občanů města Mělníka,“ řekl starosta města Ctirad Mikeš (ČSSD).

kov, Radek Duchoň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme