Zlínský kraj zahájí sedm dopravních staveb za celkem víc než sto milionů korun

Ve Zlínském kraji dnes bude zahájeno hned sedm dopravních staveb. Hejtmanství za ně utratí téměř sto tři miliony korun. Opravy budou pro řidiče znamenat komplikace, čekají je zdržení, nákladní auta i objížďkové trasy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dopravní značení, práce na silnici

Dopravní značení, práce na silnici | Foto: Filip Jandourek

Do studia opět přišel kolega Vladan Dokoupil. Která z těch sedmi staveb je nejdražší ?

Nejdražší stavbou je rekonstrukce více než dvoukilometrového úseku silnice druhé třídy na trase Koryčany – Jestřabice. Podle šéfa krajských silničářů Bronislava Malého potrvají opravy do konce září a stát mají přes 25 milionů korun.

„Na této stavbě bude při realizaci dočasné omezení dopravy, to znamená kyvadlová doprava řízená světelnou signalizací. To platí pro osobní vozidla, autobusy a integrovaný záchranný systém. Avšak vozidla nad tři a půl tuny odkláníme po objízdné trase na Uherské Hradiště a potom zpět na Kyjov,“ informuje Malý.

Druhou nejdražší stavbou je devatenáctimilionová oprava v trase Halenkov – Nový Hrozenkov na Vsetínsku. Tady jde o úsek dlouhý asi 1400 metrů. Opravy začínají také na dvoukilometrové části silnice mezi Bystřicí pod Hostýnem a Loukovem, kde se na nepříjemnou objížďku musejí připravit nákladní auta.

Dojde i na výstavbu mostů

Na řadu přijde také oprava průtahu Cetechovicemi. Rekonstrukce havarijní silnice v této malé obci na Kroměřížsku přijde na zhruba osm milionů korun a tranzitní dopravu opět čeká vyznačená objížďka.

Kromě klasické opravy silnic dojde také na výstavbu tří mostů. Dva jsou na Vsetínsku, jeden na Uherskohradišťsku.

„Ve Vsetíně v místní části Jasénka bude postaven zcela nový objekt v místě stávajícího havarijního mostu. Ve Zlechově budeme rekonstruovat most, který vede přes silnici první třídy, směrem na Uherské Hradiště,“ upřesňuje Malý a dodává:

„Zajímavou akcí je oprava mostu v Rožnově pod Radhoštěm, kde se budou rozšiřovat jízdní pruhy. Je to v blízkosti křižovatky U Janíků, tam budeme spolupracovat i s kolegy z Ředitelství silnic a dálnic.“

Pavel Sedláček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme