Moderátoři Radiožurnálu překonali svůj loňský rekord. Hosty zpovídali 52 hodin

Moderátoři Radiožurnálu Lucie Výborná a Jan Pokorný úspěšně zvládli akci 100 statečných. V jejím rámci zpovídali nepřetržitě sto hostů v půlhodinových rozhovorech. V mobilním studiu na Václavském náměstí v Praze tak překonali svůj loňský počin, kdy si pozvali celkem 90 osobností. Rozhovory by měly vyjít do čtyřiadvaceti hodin i knižně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Odtud vysíláme 100 statečných

Odtud vysíláme 100 statečných | Foto: Matěj Pálka

„Byli jsme svědky 52hodinového maratonu, během kterého uskutečnili sto rozhlasových rozhovorů. Byl překonán loňský rekord,“ potvrdil Miroslav Marek z agentury Dobrý den a předal oběma moderátorům certifikáty.

Zástupci agentury dělali během rozhovorů průběžné statistiky. „Mimo jiné bylo položeno celkem asi 4100 otázek. To je přibližně 40 otázek na každý zhruba 25 minutový rozhovor,“ podotkl Mareček.

„Neustále reagovat, neustále být v obraze takto dlouhou dobu, to skutečně klobouk dolů,“ dodal.

„Děkuji Lucii, že to tady se mnou vydržela, a celé partě, která se nám tady starala o zázemí. Třeba v nočních hodinách si člověk připadal, že je tady trochu sám. Myslím, že pro příští rok už rekord necháme být,“ prohlásil Jan Pokorný.

„Chtěla jsem slíbit, že už to nikdy v životě neuděláme,“ připojila se s úsměvem i Lucie Výborná. Oba možná na chvíli vystrašil ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan.

„Zdali to příští rok bude 110, to se ve vedení poradíme,“ zavtipkoval totiž. „V rozhlase mám rád lidi a kolegy, kteří si dávají vysoké cíle. To, že si ho někdo dá a pokusí se ho se ctí zrealizovat, si opravdu zaslouží smeknutí klobouku,“ dodal.

Souběžně s rekordem se pracovalo i na knize. „Ve dvou kancelářích nedaleko odsud seděli lidé, kteří všech 100 rozhovorů přepsali, pak z nich udělali výběr toho nejlepšího a knihu připravili do tisku tak, aby o půlnoci mohla odejít na rotačku a aby zítra mohla být distribuována,“ zdůraznila Lucie Výborná.

Kniha by měla být v knihkupectvích v prodeji od pondělních patnácti hodin.

Martin Karlík, kap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme