'Bezohledný pedofil a čiré zlo.' Bývalý fotbalový kouč Bennell půjde za zneužití dětí na 30 let do vězení

Bývalý mládežnický fotbalový trenér a vyhledávač talentů Barry Bennell byl v Anglii odsouzen k 30 letům vězení kvůli sexuálnímu zneužívání dětí. Čtyřiašedesátiletý Bennell byl shledán vinným ve 43 případech, k dalším sedmi se sám přiznal a v pondělí nad ním vynesl verdikt soud v Liverpoolu. Bennell byl už v minulosti za sexuální delikty třikrát odsouzen.

Liverpool Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barry Bennell

Barry Bennell | Foto: Repro Twitter

Bývalý kouč mládežnických týmů Crewe Alexandra, Stoke či Manchester City se podle soudu v letech 1979 až 1991 provinil na dvanácti chlapcích ve věku od osmi do 15 let.

Stěžovatelů z řad jeho svěřenců bylo ale násobně víc, počet obětí je odhadován na více než sto. Oběti vypověděly, že snily o profesionální kariéře a Bennell to zneužil. Soudce Bennella označil za bezohledného pedofila a čiré zlo.

Skandál otřásl celým anglickým fotbalem. Někteří z bývalých fotbalistů se vzdali i práva na anonymitu, aby pomohli získat problematice větší publicitu. Jako první vystoupil na veřejnost na podzim 2016 Andy Woodward z Crewe.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme