Chceme prohánět týmy z Prahy. Přímý postup do Ligy mistrů je lákadlem, hlásí šéf fotbalové Plzně Šádek

V pátek odstartuje nový ročník fotbalové ligy. A boj o titul má pro tentokrát ještě o jeden náboj navíc. Vítěz má zajištěný přímý postup do Ligy mistrů. S tím jsou spojené velké finance, které klub automaticky získá. S vysokými ambicemi půjde do nového ročníku i Plzeň. Znovu se stratégem trenérem Miroslav Koubkem a znovu s cílem pozlobit Spartu a Slavii, dva největší aspiranty na titul.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šéf plzeňského týmu Adolf Šádek chce v nadcházející sezoně zabojovat o přímý postup do Ligy mistrů

Šéf plzeňského týmu Adolf Šádek chce v nadcházející sezoně zabojovat o přímý postup do Ligy mistrů | Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Plzeň dlouhodobě patří ke špičkovým týmům ligy. A nemá důvod na tom nic měnit ani pro začínající ročník. 

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, s jakými ambicemi vstupují fotbalisté Plzně do nové sezony

„Zkusíme se probojovat do jedné z evropských soutěží do základní skupiny. V lize chceme potrápit kluky z Prahy. Letos ale nebude soutěž jen o Plzni, Slavii a Spartě, ale dobře posílily a jsou připravené i jiné kluby. Soutěž bude celkově vyrovnanější a my se budeme snažit hrát tak, abychom se drželi špičky a umístili se do třetího místa,“ říká předseda představenstva Adolf Šádek.

Mistr nadcházející sezony nezíská jen pohár a slávu, ale také otevřené dveře do hlavní soutěže Ligy mistrů. To je hodně lákavá představa. „Víme, o co hrajeme. Musíme udělat maximum, abychom na konci sezony my byli ti, kteří projdou do Ligy mistrů,“ přiznává záložník Viktorie Plzeň Lukáš Kalvach.

Kostra týmu zůstává

U týmu dál pokračuje velezkušený trenér Miroslav Koubek a i on věří, že tým je nachystaný dobře a může bojovat o přední příčky. „Odešel Tomáš Chorý, jinak je celý tým pohromadě. Zafixovaný kmen a kostra týmu zůstává. Dvanáct, třináct kluků, kteří táhli tým v konferenční lize, drží pospolu. Nemáme důvod být pesimističtí,“ říká šéf plzeňské střídačky.

Viktoriáni dokázali získat mistrovský titul v sezoně 2021-2022, kdy zaskočili právě obě pražská „S“. A pamatují si dobře i na rok 2018, také ligu vyhráli a přímo postoupili do základní části Ligy mistrů. 

„Už jsem to klukům v Praze říkal, že sezony, kdy se hraje o přímý postup do Ligy mistrů, tak je to moje silnější disciplína. Jsme na soutěž nachystaní dobře. Budeme se snažit úspěšně vstoupit do začátku ligy a pak dobře navázat. Liga mistrů je velké lákadlo, ale bohužel v soutěži je šestnáct klubů. Minimálně pro půlku z nich bude účast v Lize mistrů cíl. Budeme bojovat od začátku,“ říká před startem nového ligového ročníku Šádek.

Vladislav Janouškovec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme