Fotbalový Zlín má čtvrtého trenéra v letošním roce, od nové sezony povede tým Csaplár

Fotbalisty Zlína bude v příští sezoně trénovat Josef Csaplár, jenž naposledy působil v Příbrami. „Ševce“ po dubnovém odvolání Romana Pivarníka vedl v ligové nadstavbě dočasný kouč Jan Kameník.

Zlín Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Csaplár

Josef Csaplár. | Foto: Pavel Mazáč | Zdroj: CNC / Profimedia

„Hodnotím to jako pozitivní krok. Na Moravě jsem ještě nepůsobil, takže to pro mě bude zajímavé. Těším se, že poznám nové lidi, ale hlavně bych rád klubu něco přinesl a něčím se taky od klubu, města či kraje obohatil,“ uvedl na webu Fastavu Zlín Csaplár. V Příbrami po dvouletém působení skončil v březnu.

1:55

‚Nepoznal jsem jediného hráče z českého týmu, který by řekl na Bundesligu ne.‘ Coufala vábí Freiburg

Číst článek

Ve Zlíně bude Csaplár už čtvrtým trenérem v tomto kalendářním roce. V polovině ledna odešel Michal Bílek k reprezentaci Kazachstánu a nahradil ho Pivarník. Ten byl odvolán po čtvrt roce po závěrečném 30. kole základní ligové fáze, v níž klub obsadil deváté místo.

Ve skupině o postup do předkola Evropské ligy vedl mužstvo dosavadní asistent Kameník a s týmem prošel přes Olomouc do finále, v němž Zlín nestačil na Mladou Boleslav.

Csaplár začal trenérskou kariéru v Příbrami. Největšího úspěchu dosáhl v Liberci, který ve dvojici s Ladislavem Škorpilem dovedl v roce 2002 k prvnímu mistrovskému titulu v klubové historii. Poté působil v pražské Slavii, Panioniosu Atény, Wisle Plock, Viktorii Žižkov, u české reprezentace do 17 let, znovu v Liberci a od roku 2017 v Příbrami, kterou loni dovedl zpět do první ligy. V polovině března ho ve středočeském celku vystřídal Roman Nádvorník.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme