Příbram, Karviná a Opava můžou slavit, kvůli koronaviru se sezona nedohraje a nikdo nesestoupí

Nadstavbová skupina o záchranu se v první fotbalové lize nedohraje a do druhé ligy nikdo nesestoupí. Podle Ligové fotbalové asociace (LFA) znemožnil dokončení skupiny výskyt nového koronaviru v týmu Opavy, která ve čtvrtek musela do dvoutýdenní karantény. Ligový výbor proto v nejbližších dnech sezonu nejvyšší soutěže předčasně ukončí.

Opava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Tregler se svými spoluhráči z Příbrami

Jedním z týmů, který se díky předčasnému konci sezony zachrání, je Příbram. | Foto: Luděk Ovesný / MAFRA | Zdroj: Fotobanka Profimedia

V šestičlenné skupině o záchranu zbývala sehrát dvě kola, která byla už na začátku července odložena kvůli několika případům koronaviru v týmu Karviné. Tři zápasy se měly hrát čtvrtek a tři v neděli. Nález covidu-19 u jednoho hráče Opavy ale dokončení sezony znemožnil. Vzhledem k dvoutýdenní karanténě Slezanů by se skupina o záchranu nestihla dohrát do 2. srpna, který byl nejzazším termínem.

Další komplikace pro fotbalovou ligu. Opava hlásí nákazu koronavirem a jde do karantény

Číst článek

Žádný z trojice týmů Karviná, Opava a Příbram, jimž hrozil pád do druhé ligy, tak nesestoupí. Do nejvyšší soutěže prošly vítězné Pardubice a druhá Zbrojovka Brno, třetí Dukla Praha nepostoupí. Příští ročník první ligy bude hrát 18 týmů.

FA zatím zbylá dvě kola odložila. Mandát k ukončení soutěže má ligový výbor, který zasedne v nejbližších dnech, zřejmě hned v pátek. „S ohledem na nemožnost dohrát všechna utkání první ligy ve stanoveném nejzazším termínu do 2. srpna bude ligový výbor v nejbližších dnech nucen učinit rozhodnutí o ukončení soutěžního ročníku první ligy bez určení konečného pořadí družstev,“ uvedla LFA v prohlášení.

Zbylé dvě nadstavbové skupiny o titul a o Evropu se dohrály. Konečné pořadí sice nakonec nebude určeno, Slavia Praha ale o obhajobu mistrovského primátu nepřijde.

Nákazu koronavirem u jednoho hráče v opavském týmu oznámila jen pár hodin před čtvrtečním plánovaným domácím zápasem s Olomoucí ředitelka krajské hygienické stanice Pavla Svrčinová. Nejmenovaný fotbalista podle ní začal mít zdravotní problémy v úterý nebo ve středu, do té doby trénoval s týmem.

⚠ Skupina o záchranu se dnes hrát nebude, nakaženého hráče nahlásila Opava. Vedení soutěže proto rozhodlo v tomto okamžiku o odložení všech šesti utkání skupiny o záchranu.

15:11 – 23. 07. 2020

3 17

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme