Fotbalisté zakončili rok porážkou, Turecku podlehli v přípravném utkání 1:2

Čeští fotbalisté nenavázali na středeční hladké vítězství nad Faerskými Ostrovy a prohráli v přípravném utkání s domácím Tureckem 1:2. Jediný český gól zařídil ve druhém poločase záložník Václav Černý.

Gaziantep (Turecko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Antonín Barák v dresu národního týmu.

Antonín Barák v dresu národního týmu. | Zdroj: Profimedia

Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého si ve středu snadno poradili s Faerskými Ostrovy, které porazili 5:0, a na povedené vystoupení chtěli navázat i v dalším přípravném duelu na půdě o poznání silnějšího Turecka.

1:37

Coufal věří, že národní tým extra motivaci v Turecku nepotřebuje. ‚Výborný soupeř,‘ pochvaluje si

Číst článek

Od prvních minut se hrál vyrovnaný fotbal a k vidění bylo několik zajímavých příležitostí na obou stranách, gól ale padl v první půli jen jeden. Ve 31. minutě se o něj postaral domácí Enes Unal, který si naběhl na přihrávku do vápna a prostřelil brankáře Jiřího Pavlenku.

Krátce po začátku druhého poločasu ale dokázal český tým vyrovnat a děkovat za to mohl jak skórujícímu Václavu Černému, tak tureckému brankáři Doganu Alemdarovi, který si střelu českého záložníka z velké dálky srazil do brány.

Vyrovnaný stav ale vydržel Čechům jen do 70. minuty, kdy přišla další slabší chvíle jednoho z brankářů, tentokrát ale bohužel Tomáše Koubka, který o přestávce vystřídal Jiřího Pavlenku. Koubek totiž pustil za svá záda střelu z velkého úhlu, kterou na něj vyslal Hakan Calhanoglu

Mistrovství světa ve fotbale 2022 Mistrovství světa ve fotbale 2022

Češi si pak sice ještě vypracovali několik zajímavých situací, vyrovnat už ale nedokázali. V posledním zápase roku tak česká reprezentace podlehla v přípravném utkání Turecku 1:2.

Přípravné fotbalové utkání v Gaziantepu:
Turecko - Česko 2:1 (1:0)
Branky: 31. Ünal, 70. Calhanoglu - 56. Černý. Rozhodčí: Collum - McGeachie, Connor (všichni Skot.). Bez karet.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme