Nejdražším brankářem historie je nově Kepa Arrizabalaga. Chelsea za něj Bilbau zaplatila 72 milionů liber

Londýnská Chelsea má nového brankáře. Dosavadní jedničku Thibauta Curtoise, který má údajně namířeno do Realu Madrid, nahradí Kepa Arrizabalaga z Athleticu Bilbao. Třiadvacetiletý španěl se stal nejdražším brankářem historie, když za něj londýnský klub zaplatil 72 milionů liber (asi dvě miliardy korun).

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O přestupu třiadvacetiletého Španěla informovalo Bilbao na svém oficiálním webu.

Chelsea řešila post gólmanské jedničky od té doby, kdy Courtois nezahájil s anglickým celkem přípravu. Šestadvacetiletý belgický reprezentant se stal hráčem Chelsea v roce 2011, kdy přišel z Genku, ale obratem zamířil na hostování do Atlética Madrid, kde se z něj stal jeden z nejlepších brankářů na světě.

V červnu 2014 se do Londýna vrátil a stal se jedničkou místo Petra Čecha. Během hostování v Atléticu vyhrál Courtois s týmem španělskou ligu a Evropskou ligu a zahrál si i ve finále Ligy mistrů. S Chelsea poté získal nejlepší brankář nedávného mistrovství světa v Rusku dva ligové tituly, anglický pohár a FA Cup.

Šampionátu v Rusku se jako náhradník zúčastnila i nová jednička „blues“ a nejdražší brankář světa Arrizabalaga. Odchovanec Bilbaa má za sebou také hostování v Ponferradě a Valladolidu a za národní tým zatím odchytal jediný zápas.

Transfer překonal nedávný rekord Brazilce Alissona Beckera, za nějž AS Řím dostal od Liverpoolu 65 milionů liber. Předtím brankářský přestupový rekord patřil 17 let transferu Gianluigiho Buffona z Parmy do Juventusu, který za něj tehdy zaplatil 33 milionů liber.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme