Vedení fotbalové Opavy sčítá škody po povodních. ‚Voda dosahovala až do dvou metrů,‘ říká předseda

Povodňová situace zasáhla také fotbalovou Opavu. Na stadionu druholigového celku byla až dvoumetrová voda. Hráči A-týmu mají zrušené společné tréninky a v pátek nenastoupí do zápasu proti Prostějovu. V pondělí dopoledne o odložení duelu informovala Ligová fotbalová asociace.

Opava (Aktualizováno: 12:00 16. 9. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový stadion v Opavě poničila povodeň

Fotbalový stadion v Opavě poničila povodeň | Foto: SFC Opava | Zdroj: Twitter

Fotbalisté druholigové Opavy kvůli záplavám neodehrají páteční zápas proti Prostějovu, jak uvedla Ligová asociace na sociální síti X.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říká předseda fotbalové Opavy Tomáš Hůlovec o škodách, které na stadionu způsobily povodně

O tom, že se zápas pravděpodobně odloží, věděl už v pondělí ráno předseda fotbalové Opavy Tomáš Hůlovec.

„Bojíme se, že minimálně páteční zápas s Prostějovem, který máme v plánu, tak se rozhodně nebude moct u nás odehrát. Obávám se, že se to bude týkat i dalších zápasů,“ uvedl pro Radiožurnál Sport Hůlovec. Slezané se přitom podle něj snažili na vodu připravit.

„Dolní patra vynesena, veškerý movitý majetek, ať už to jsou stroje, auta, odvezeno na bezpečná místa. Tohle vše jsme udělali, aby byly škody co nejmenší, ale realita byla výrazně horší, než byly nejčernější scénáře,“ vypočítává Hůlovec.

A tak voda pronikla na trávník i do přilehlých budov.

„Mapujeme škody, které jsou bohužel značné, protože voda dosahovala do jednoho a půl až dvou metrů všude, co se týče hřiště nebo nemovitostí, které do areálu spadají,“ popisuje škody vzniklé vodou Hůlovec.

Hráči tak nemohou trénovat a připravují se individuálně. „Všichni hráči jsou v bezpečí, spousta z nich opustila Opavu. Jsme s nimi v kontaktu individuálně, ale nemůžeme říct, kdy se vrátíme do tréninkového režimu, protože všechny tréninkové plochy včetně umělé trávy v Kilešovicích a v okolí jsou nepoužitelné, a to včetně veškerých hal,“ vysvětluje předseda opavského fotbalu Tomáš Hůlovec.

Voda se dostala také do vedlejší basketbalové haly, včetně palubovky.

Lukáš Kaleta, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme