Real velkolepě přivítal Mbappého. Hvězdný útočník se dočkal potlesku osmdesáti tisíc fanoušků

Několik let na to čekali fotbaloví fanoušci Realu Madrid i sám útočník Kylian Mbappé. Francouzský reprezentant podepsal s klubem pětiletou smlouvu. A v úterý se konečně ukázal na zaplněném stadionu Santiágo Bernabéu. Čekal ho velkolepý ceremoniál.

Madrid Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Kylian Mbappé už pózoval v dresu Realu Madrid

Fotbalista Kylian Mbappé už pózoval v dresu Realu Madrid | Foto: Juan Medina | Zdroj: Reuters

Když se stadionem ozývala píseň Nessun Dorma od Pavarottiho, přes 80 tisíc napjatých fanoušků čekalo vytoužený příchod světové hráče. Uvedl ho prezident Realu Madrid Florentino Pérez.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak velkolepé bylo přivítání Kyliana Mbappého v Realu Madrid

Představení Mbappého nemá ve fotbale obdoby. Bylo ještě velkolepější, než když se v roce 2009 fanouškům Realu ukázal poprvé Cristiano Ronaldo. Španělská La Liga má novou největší hvězdu. 

Francouzský mistr světa z roku 2018 spustil před plným stadionem plynnou španělštinu. Tu se začal učit v 15 letech. Realu Madrid fandí už od dětství. Teď je konečně na správném místě. „Wow, je to neskutečný zážitek. O Realu Madrid jsem snil tak dlouho. Konečně se to splnilo. Jsem teď neskutečně šťastný člověk,“ prohlásil hvězdný útočník.

Při svém projevu musel bývalý hráč Paris St. Germain čas od času udělat pauzu. Příznivci madridského klubu skandovali. Na pódiu stál Mbappé v dresu Realu Madrid i s novým číslem na zádech. Místo sedmičky bude nosit devítku. Stejně jako Portugalec Ronaldo, když ve Španělsku začínal. A stejně jako Ronaldo zakončil ceremoniál typickým pokřikem: „Uno, dos, tres. Hala Madrid.“

Adam Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme