Na olympiádu bez Mbappého. Francouz chybí v předběžné nominaci trenéra Henryho

Hvězdný francouzský útočník Kylian Mbappé na olympijských hrách v Paříži hrát nebude. Pětadvacetiletý fotbalista, který po odchodu z Paris St. Germain posílil Real Madrid, chybí v předběžné nominaci trenéra Thierryho Henryho.

Paříž (Aktualizováno: 23:02 3. 6. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kylian Mbappé chybí v nominaci francouzské reprezentace na olympiádu

Kylian Mbappé chybí v nominaci francouzské reprezentace na olympiádu | Foto: Sarah Meyssonnier/Pool | Zdroj: Reuters

Mbappé by na hrách mohl startovat jako jeden ze tří povolených hráčů nad věkový limit 23 let. A přestože uzávěrka nominací je až 3. července, podle Henryho je velmi nepravděpodobné, že by se mistr světa k týmu připojil.

„Dveře naději nezavírám, ale nominace musela odpovídat skutečnosti,“ uvedl Henry. „A lidé, se kterými jsem o Mbappém mluvil, mě postavili před jasnou věc. Kluby prostě mají možnost říct ano, nebo ne,“ přidal mistr světa i Evropy.

Mbappé se momentálně chystá s francouzskou reprezentací na mistrovství Evropy. Real v pondělí zveřejnil, že s ním podepsal smlouvu na pět let.

Mbappé sice opakovaně hovořil o tom, že chce na olympiádě v Paříži startovat, Realu se však nelíbí, že by se pod pěti kruhy představil krátce poté, co skončí mistrovství Evropy. Finále Eura je na programu 14. července a olympijský turnaj začne o deset dní později.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme