Sparta vstoupí do bojů o Ligu mistrů zápasem proti Shamrocku. V Irsku nastoupí bez kapitána Panáka

Fotbalová Sparta vstoupí večer v Irsku do bojů o Ligu mistrů bez svého kapitána. Filip Panák zůstal před úvodním zápasem 2. předkola doma, rozhodně to ale není z výkonnostních důvodů. Trenéři ho s týmem nevzali do Dublinu na utkání se Shamrockem Rovers kvůli nabitému programu začátku sezony.

Dublin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Sparty se v úvodním duelu 2. předkola Ligy mistrů budou muset obejít bez kapitána a stopera Filipa Panáka

Fotbalisté Sparty se v úvodním duelu 2. předkola Ligy mistrů budou muset obejít bez kapitána a stopera Filipa Panáka | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

„Filip je ve stejné rotaci jako reprezentanti, téměř jako všichni hráči v kádru. Musíme se o ně starat, pečovat o ně. A teď je dobré nechat ho trochu odpočinout, aby byl znovu připravený, protože nás čeká hodně utkání,“ vyprávěl na Tallaght Stadium trenér Sparty Lars Friis.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si fotbalisty Sparty a trenéra Larse Friise před úvodním duelem 2. předkola Ligy mistrů

Filip Panák, který si se zraněními a operacemi – hlavně kolen – užil hodně, dokonce uvažoval i o konci kariéry. Sparťanský obránce ale vydržel, a teď je kapitánem Sparty a stoperem, který je ceněný za rozehrávku a kreativní myšlenky. Pro Dublin ale dostal preventivně volno. 

Proti Irům bez Panáka

„Ta jeho rozehrávka je excelentní, ale myslím si, že máme tak široký a kvalitní tým, že hráče můžeme nahradit. Někdo je nahraditelný víc, někdo méně. Určitě ale nechci říct, že lze Filipa lehce nahradit,“ popisuje před utkáním se Shamrockem Rovers záložník Lukáš Sadílek.

Osmadvacetiletý ofenzivní fotbalista přiznal, že hráči vnímají, když s nimi je – nebo jako tentokrát nebude – na trávníku Filip Panák, trochu jiný sparťanský kapitán než jeho předchůdce emotivní Ladislav Krejčí.

„Filip na mě působí velmi pozitivně. Je to kvalitní fotbalista a skvělý člověk. Porovnávat s Krejčím ho nechci. I on sám říkal, že jsou rozdílní a každý má roli trochu jinou," říká obránce Tomáš Wiesner.

Filip Panák ale prý Wiesnera baví. „Je to klidný člověk a vidí fotbal úplně jinak než většina hráčů. Za mě je to nadstandardní hráč,“ dokazují slova sparťanského obránce pozici a fotbalové umění Filipa Panáka.

Tentokrát ho ale musí v Irsku nahradit někdo jiný, na stoperu i s kapitánskou páskou. Utkání Sparty s domácím Shamrockem Rovers začne v přímém přenosu Radiožurnálu Sport v 21 hodin, server iROZHLAS.cz z duelu nabídne podrobnou online reportáž.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme