Dvě velké výzvy. Rosický chce Spartu dotáhnout k mistrovskému hattricku, ale i do Ligy mistrů

Do třetice všeho dobrého. Takový cíl má fotbalová Sparta, která vyhrála předchozí dva ligové ročníky. Navíc v nadcházející sezoně si český mistr zajistí přímou účast v hlavní fázi Ligy mistrů.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Rosický jde do nové sezony s jasným cílem a chce se Spartou zaútočit na mistrovský hattrick

Tomáš Rosický jde do nové sezony s jasným cílem a chce se Spartou zaútočit na mistrovský hattrick | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

„Náš cíl bude jasný. Pokusit se vyhrát potřetí v řadě ligu. Sezona bude náročná, ale jiný cíl, než cestu za hattrickem mít nemůžeme. Věříme, že jsme připraveni,“ tvrdí sportovní ředitel fotbalové Sparty Tomáš Rosický.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si Filipa Panáka a Tomáše Rosického před startem další ligové sezony

Jenže dovršit mistrovský hattrick nebude snadné. I proto že Letnou během léta opustili trenér Brian Priske a kapitán Ladislav Krejčí. Pásku po něm převzal další obránce Filip Panák. 

„Ze současného kádru jsem tady asi nejdelší dobu, takže jsem zažil lepší i horší chvíle se Spartou. Jsem rád, že můžu klub vést v momentě, kdy se daří. Je pro mě výhodou, že to přebírám v době, kdy jsme vyhráli dva tituly a pohár,“ říká sparťanský obránce Panák.

Zahraniční posily

S posilami si na Letné dávali na čas. Tou první a do úterý i jedinou byl kosovský útočník Ermal Krasniqi z Rapidu Bukurešť. Jen tři dny před startem nové sezony Sparta představila další dvě posily. Na Letnou přišel z Athleticu Bilbao levý obránce Španěl Imanol García a z Galatasaraye Istanbul dánský stoper Mathias Ross.

Fotbalisty Sparty čeká cesta do Irska. Ve 2. předkole Ligy mistrů vyzve Shamrock

Číst článek

„Je velmi těžké sem dostat hráče z klubu jako je Bilbao nebo hráče typu Preciada, který hrál v základní sestavě na mistrovství světa nebo na Copa Américe. Stejně tak Birmančeviće, který tady pak byl úspěšný. Transfer se nevyjedná za jeden týden, tak to nefunguje. To možná tak někde na PlayStationu,“ vysvětluje Tomáš Rosický.

Za obhajobou mistrovského titulu vykročí fotbalisté Sparty už v pátek, kdy v předehrávce 1. ligového kola nastoupí proti Pardubicím. Už v úterý pak Pražany čeká úvodní duel 2. předkola Ligy mistrů. Prvním soupeřem v cestě do prestižní soutěže bude irský Shamrock.

„Měli jsme analytiky už na Islandu, oba zápasy jsme sledovali. Shamrock má tým plný opravdových bojovníků. Musíme být připravení na bitvu. Dají do toho určitě celé své srdce. Proti Vikinguru dali dva góly po rychlé přechodové fázi. Na to si musíme dát pozor," varuje trenér fotbalové Sparty Lars Friis. Pokud jeho svěřenci přes irský Shamrock postoupí, zajistí si minimálně účast v hlavní fázi Evropské konferenční ligy.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme