Zápasy po reprezentační pauze nejsou vždy příjemné. Po výhře se pojede na Manchester líp, říká Wiesner

Souboj dvou týmů, které neuspěly před reprezentační přestávkou v derby, zvládli ve dvanáctém kole Chance ligy lépe domácí. Fotbalisté Sparty, po prohře na Slavii, porazili 2:1 Liberec. Severočeši zase měli za sebou pětigólový debakl s Jabloncem.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Wiesner

Tomáš Wiesner | Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia | Zdroj: Profimedia

Trenér Sparty Lars Friis přiznal, že se jeho svěřenci potřebovali zase vrátit na vítěznou vlnu. Ale zároveň také uznal, že bylo vidět hodně věcí, ve kterých se jeho tým musí ještě zlepšit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak hodnotí zápas Sparty s Libercem střelec Tomáš Wiesner a trenér Radoslav Kováč

Obhájcům titulu se každopádně výhrou 2:1 podařilo ukončit minisérii dvou ligových proher, kdy nestačili na Olomouc a následně prohráli i na Slavii.

„Když se po reprezentační pauze vyhraje, je to vždycky příjemné. Někdy totiž zápasy po pauze nejsou úplně příjemné. Ví se, že jsou náročné, a ještě k tomu jsme předtím měli dva nepovedené zápasy s Olomoucí a Slavií. S touhle náladou se pojede na Manchester určitě líp,“ těší se autor prvního gólu Tomáš Wiesner na středeční duel Sparty v Lize mistrů.

Nechybělo ale moc a Pražané na zápas proti Manchesteru City mohli cestovat po další bodové ztrátě v domácí soutěži. Necelou půlhodinu před koncem totiž vyrovnal na 1:1 liberecký obránce Marios Pourzitidis. „Od tohoto výkonu se můžeme odrazit. Bylo vidět, že oproti debaklu v Jablonci nastoupil jiný mančaft,“ řekl po zápase střelec.

Jenže střídající Lukáš Haraslín zařídil v závěru Spartě vítězství. A Liberec tak už popáté v tomto ročníku Chance ligy vyšel bodově naprázdno.

Trenér Slovanu Radoslav Kováč se ale snažil najít na výkonu svých svěřenců pozitiva. „Je to škoda, protože si myslím, že jsme si bod zasloužili, ale nemáme ho. Z výkonu si vezmeme jen pozitiva, hlavně z toho, jak kluci zareagovali,“ ocenil Kováč, že jeho svěřenci na rozdíl od předchozího debaklu 0:5 s Jabloncem zvládli zápas na hřišti obhájců titulu se ctí.

Tomáš Petr, klh Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme