Pastrňák bude šestým nejlépe placeným hráčem NHL, v nadcházející sezoně si přijde na 13 milionů dolarů

Český hokejový útočník David Pastrňák z Bostonu bude v nadcházející sezoně s 13 miliony dolarů spolu se švédským obráncem Rasmusem Dahlinem z Buffala šestým nejlépe placeným hráčem NHL.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák

David Pastrňák | Zdroj: Profimedia

Nejlepšímu střelci soutěže z ročníku 2019/20 loni stačil stejný příjem na druhé místo, tehdy vedl kanadský útočník Nathan MacKinnon z Colorada (16,5 milionu dolarů).

Nejlépe placeným českým sportovcem je poprvé Pastrňák. Vystřídal Schicka, který klesl na třetí místo

Číst článek

Nyní je MacKinnon druhý za americkým střelcem Austonem Matthewsem z Toronta (16,7). Před Pastrňáka se dostali ještě švédští útočníci Elias Pettersson z Vancouveru (14,5), William Nylander z Toronta (13,5) a americký útočník Jake Guentzel z Tampy Bay (13,2).

Osmadvacetiletý havířovský odchovanec Pastrňák se už loni stal nejlépe placeným českým hokejistou v historii. Předtím tento primát patřil Jaromíru Jágrovi ze sezony 2002/03, kdy měl ve Washingtonu příjem 11,433 333 dolarů.

Druhý mezi Čechy je útočník Tomáš Hertl z Vegas (10,25). Následuje s 8,5 miliony Filip Hronek z Vancouveru, který je nejlépe placeným českým obráncem v historii ligy.

Nejlépe placeným bekem je Dahlin, pořadí finančně ohodnocených brankářů vedou Connor Hellebuyck z Winnipegu, Jeremy Swayman z Bostonu a Andrej Vasilevskij z Tampy Bay (10 milionů dolarů).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme