Frolík o Jágrovi: Pořád ho trápí zdravotní problémy, v tomhle věku není jednoduché být zraněný

Pokud chce hrát Jaromír Jágr za Kladno, moc času na rozhodnutí už nemá. Na pokračování v Calgary to nevypadá a jasno by mohlo být do konce ledna. Sám hokejový veterán zatím veřejně mlčí, to sice neplatí pro jeho spoluhráče Michaela Frolíka, ale ani on o budoucnosti Jaromíra Jágra moc neví.

Calgary Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr v dresu Calgary Flames. To je prvním kanadským klubem, za který Jaromír Jágr hrál

Jaromír Jágr | Zdroj: ČTK

„Já ani kluci v týmu moc nevíme, co se děje. Jak jsem s Jardou lehce bavil, tak říkal, že ho pořád trápí zdravotní problémy, nechci to moc odeznívat,“ řekl v Calgary útočník Flames Michael Frolík reportérovi České tiskové kanceláře.

Jaromír Jágr nezasáhl do dalšího utkání Calgary, rekord Gordieho Howea tak v letošní sezóně nepřekoná

Číst článek

I tak ale se Jágr prý občas na stadionu zastavil i v době, kdy už nebyl členem základní sestavy. „Když jsem trénoval sám, párkrát si s námi přišel zabruslit, ale nevím, jaká je mezi nimi dohoda, to vědí jen oni mezi sebou,“ říká Frolík o komunikaci mezi Jaromírem Jágrem a Calgary Flames.

Když se podíváte na stránku, kde jsou platy hráčů a jejich smlouvy, u Jágra najdete stále zkratku UFA, která v překladu znamená stručně volný hráč. Jágr přitom brzo oslaví 46. narozeniny.

„Sami víme, že v tomhle věku není jednoduchý být zraněný. Všechno trvá trošičku dýl a možná si to trošku zhoršil tím, že chtěl hrát. Je to na něm a uvidíme, jak to bude dál, musíme si počkat,“ vyprávěl v Calgary Frolík.

A jak sám přiznává, nedovede si ani ve svém věku, bude mu třicet, představit, že by naskočil do sezony až těsně po jejím začátku, bez absolvování předchozího kempu.

Přestupní termín končí s lednem

„Není to nic jednoduchého. Přijel do rozjetého, trénoval na Kladně a hned naskočil do zápasů. To by bylo těžké i pro 25letého kluka. Začátek určitě neměl jednoduchý, ale každým zápasem se to zlepšovalo. Ale je to hokej, zranění k němu patří,“ říká Michael Frolík.

Zatímco on a brankář David Rittich zůstávají v dresu Calgary, přestupní termín do rodného Kladna končí Jaromíru Jágrovi na konci ledna.

Na kladenském zimním stadionu pro něj dres mají už z léta, kdy to chvíli vypadalo, že naskočí do první ligy. Kladno tehdy vyprodalo stadion a Jágr nenastoupil, pak odletěl do Calgary. Na začátku roku se to teď může opakovat, jen v obráceném pořadí.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme