Třinečtí hokejisté zvítězili v posledním utkání Ligy mistrů nad Osvětimí 7:3 a zahrají si osmifinále

Třinečtí hokejisté vyhráli v posledním utkání základní části Ligy mistrů doma nad Osvětimí 7:3 a postoupili do osmifinále play-off. Oceláři rozhodli v úvodu, v souboji českého a polského šampióna vedli už v 18. minutě 5:0. O výhru se zasloužil čtyřmi body Libor Hudáček (2+2). V sestavě vítězů nastoupil po téměř osmi měsících Jakub Jeřábek, který utrpěl začátkem března otevřenou zlomeninu lýtkové a holenní kosti.

Třinec (Frýdecko-Místecko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třinečtí hokejisté vyhráli v posledním utkání základní části Ligy mistrů doma nad Osvětimí 7:3 a postoupili do osmifinále play-off

Třinečtí hokejisté vyhráli v posledním utkání základní části Ligy mistrů doma nad Osvětimí 7:3 a postoupili do osmifinále play-off | Foto: Vladimír Pryček | Zdroj: ČTK

"„se nám povedl, rychle jsme odskočili. Ještě lepší byla předvedená hra. Objevily se tam věci, na které apelujeme,“ uvedl asistent trenéra Třince Jiří Raszka. Oceláři po prohře s Karlovými Vary zamíchali také se sestavou. „Útoky, jak byly, vypadaly dobře. Věřím, že to kluci naváží i v extralize,“ doplnil.

Hokejisté Sparty zvládli zápas o všechno. Salcburk porazili 2:1 a postoupili do play-off Ligy mistrů

Číst článek

Třinec získal bleskově dvoubrankový náskok. V přečíslení dva na gólmana otevřel skóre Roman po spolupráci s Hudáčkem. O 21 sekund později zakončil kombinaci čtvrté formace z předbrankového prostoru Hrehorčák.

Trenér Osvětimi Zupančič si proto vybral oddechový čas už v čase 1:56. Gólovou smršť ale nezastavil. Kundrátek zvýšil ve čtvrté minutě z dorážky své střely, v polovině třetiny usměrnil Kurovský z hranice brankoviště puk do sítě počtvrté.

Hosty ještě zachránila třikrát tyč po střelách Ciencialy, Adámka a Jeřábka. Pátý gól Ocelářů vstřelil až zblízka Nestrašil.

Ani Kacetl nebyl bez práce. Chytil pár šancí, než jej na konci první třetiny překonal z dorážky Olsson. O další korekci skóre se postaral Liljewall, který využil ve 29. minutě přesilovou hru. Vzápětí se vytáhl i gólman Osvětimi Lundin, když zneškodnil Daňovi trestné střílení.

Třinec nevyužil v úvodu třetí třetině 23 sekund pět na tři, ale v závěru dohrávané přesilové hry udeřil Hudáček střelou z levého kruhu bez přípravy. Přesnou ranou z mezikruží rozveselil početný tábor polských fanoušků Olsson Trkulja. Poslední slovo měl ale Hudáček, který opět z levého kruhu uzavřel skóre.

„Hráli jsme jednoduchý, strojový hokej, a potom přišly odrazy, kreativita. Už vycházelo pomalu všechno. Druhá třetina sice byla trochu slabší, měli jsme zbytečná oslabení a posadili jsme je na koně. Ale pak jsme se znovu vrátili do zápasu a ukázali sílu,“ uvedl Libor Hudáček, který má stejně bodů (4+8) jako nejproduktivnější hráč soutěže Michael Špaček (7+5).

Hokejová Liga mistrů:

HC Oceláři Třinec - Unia Osvětim 7:3 (5:1, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 2. Miloš Roman (L. Hudáček), 2. Hrehorčák (Čacho, Mrtka), 4. Kundrátek (Daňo, Nedomlel), 10. Kurovský (Sikora, L. Hudáček), 18. A. Nestrašil (Daňo, Marinčin), 44. L. Hudáček (Marian Adámek, Cienciala), 57. L. Hudáček (Kurovský, Sikora) - 20. H. Olsson (Marklund, D. Olsson Trkulja), 29. Liljewall (D. Olsson Trkulja, Ackered), 51. D. Olsson Trkulja (Marklund, Ackered). Rozhodčí: Hribik, J. Šindel - Thuma, J. Svoboda (všichni ČR). Vyloučení: 2:4, využití: 1:1. Diváci: 4348.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme