Hadamczik obhájil post prezidenta českého hokejového svazu, ve volbě byl jediným kandidátem

V čele Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) bude další čtyři roky současný prezident Alois Hadamczik. Na sobotní volební konferenci v Praze byl jednasedmdesátiletý bývalý kouč jediným kandidátem a od 61 přítomných delegátů obdržel 59 hlasů. K prodloužení mandátu jich potřeboval alespoň 31.

Praha (Aktualizováno: 15:59 15. 6. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Situaci nepomohlo ani to, že fanoušci Aloise Hadamczika vypískali, což vzbudilo zmatení u mnohých cizinců

Situaci nepomohlo ani to, že fanoušci Aloise Hadamczika vypískali, což vzbudilo zmatení u mnohých cizinců | Foto: Zuzana Jarolímková | Zdroj: iROZHLAS.cz

Hadamczik má za sebou v pozici nejvýše postaveného muže českého hokeje dva roky. V červnu 2022 nahradil dlouholetého šéfa ČSLH Tomáše Krále, který na funkci rezignoval.

Hadamczik: Nedivím se, že fanoušci týmu nevěřili. Výkon v Brně byl špatný, titul je zadostiučinění

Číst článek

Zatímco tehdy byl Hadamczik jedním z pětice kandidátů, tentokrát přicházel do úvahy jako jediný vážnější konkurent bývalý šéf extraligy Josef Řezníček, jenž kandidaturu ale předčasně vzdal.

Hlasování o všech volbách v průběhu sobotní konference proběhlo nakonec veřejně, přestože podle původního plánu mělo být tajné.

Delegáti si ale 39 hlasy odsouhlasili veřejnou volbu, kterou v úvodu konference navrhl generální ředitel Sparty Petr Vosmík, jeden z kandidátů na post ve výkonném výboru svazu. Pro zachování tajné volby se vyslovilo jen 22 delegátů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme