Pastrňák čtvrtým gólem v sezoně pomohl Bostonu přetlačit Colorado, výhry slaví i Dostál nebo Kämpf

David Pastrňák pomohl čtvrtým gólem v sezoně k výhře Bostonu nad Coloradem 5:3. Anaheim v brance s Lukášem Dostálem porazil v prodloužení Utah 5:4, naopak David Rittich poprvé nastoupil jako jednička v dresu Los Angeles, ale po polovině zápasu střídal. Kings prohráli s Torontem 2:6. Kapitán Pittsburghu Sidney Crosby jako desátý hokejista v NHL dosáhl na metu 1600 kanadských bodů.

New York (Aktualizováno: 9:50 17. 10. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák si kryje puk před obráncem Colorada Joshem Mansonem

David Pastrňák si kryje puk před obráncem Colorada Joshem Mansonem | Foto: David Zalubowski | Zdroj: Profimedia

Pastrňák zvýšil v polovině utkání při přesilové hře na 3:1. Před Alexandarem Georgijevem ho našel osamoceného Hampus Lindholm a mistr světa z Prahy doťukl puk do odkryté branky. Neuplynulo ani 13 sekund a Lindholm se prosadil sám.

Hokejisté Avalanache dvěma trefami ještě utkání zdramatizovali, ale při jejich hře bez brankáře pojistil výhru Bostonu John Beecher. První úspěch v dresu Bruins si připsal gólman Jonas Korpisalo. Pavel Zacha se zapsal do statistik třemi střelami, Ivan Ivan v dresu Colorada odehrál necelých sedm minut.

Česká brankářská jednička z květnového MS Dostál dovedl Anaheim k druhé výhře v ročníku, v prodloužení se trefil Leo Carlsson. Dostál z 30 střel inkasoval čtyřikrát a byl vyhlášen třetí hvězdou utkání. Kapitán Radko Gudas nasbíral čtyři trestné minuty a stejný počet hitů. Gólman Utahu Karel Vejmelka na šanci v této sezoně stále čeká.

Rittich nastoupil v sezoně poprvé a nezabránil porážce Kings s Torontem. Během necelých 33 minut dostal čtyři branky ze 14 střel a vystřídal ho Phoenix Copley. Útočník David Kämpf odehrál 12 minut za Maple Leafs, třemi body za gól a dvě asistence řídil výhru americký forvard Auston Matthews.

Crosby nasbíral 1600 bodů jako pátý nejrychlejší hráč, na milník dosáhl v 1277. zápase. Wayne Gretzky to zvládl za pouhých 667 duelů. Za ním následují Mario Lemieux, Marcel Dionne a Jaromír Jágr. Právě česká legenda, jež stále hraje extraligu za Kladno, tuto bodovou hranici jako poslední 6. října 2011 pokořila.

Crosby zařídil v prodloužení výhru 6:5 nad Buffalem, předtím měl ještě dvě asistence. Ve 44. minutě se trefil i Jevgenij Malkin a zaznamenal 500. branku v NHL, a to jako 48. hráč v historii. Ideálně mu na ni přihrál zpoza branky právě Crosby.

„Není to snadné. K dosažení 500 branek je cesta dlouhá,“ řekl Malkin, který se trefil v 1150. zápase. „Jsem rád, že se mi to konečně povedlo. Teď jsem mnohem klidnější. Asi poprvé můžu říct, že jsem na sebe hrdý,“ dodal. Osmatřicetiletý ruský útočník si připsal čtyři body a s 11 je nyní nejproduktivnější hráčem v lize. Za Sabres podruhé za sebou nenastoupil Jiří Kulich.

NHL:

Pittsburgh - Buffalo 6:5 v prodl., Toronto - Los Angeles 6:2, Colorado - Boston 3:5, Anaheim - Utah 5:4 v prodl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme