Laukův první gól v NHL pomohl k výhře, Vrána se trefil z první střely. Skóroval i brankář Gustavsson

Hokejový útočník Jakub Lauko přispěl v NHL svým prvním gólem v dresu Minnesoty k výhře 4:1 v St. Louis a byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. Stejné oceněn získal i brankář Petr Mrázek, který inkasoval dvakrát z 25 střel, ale neodvrátil prohru Chicaga v Calgary 1:3. Washington zdolal i díky trefě Jakuba Vrány doma Vegas 4:2. Za poražené si připsal jednu asistenci Tomáš Hertl. Na gól přihrál také Martin Nečas při výhře Caroliny 4:2 nad New Jersey.

St. Louis/Washington/Calgary Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Lauko prvním gólem v NHL pomohl k výhře Minnesoty nad St. Louis

Jakub Lauko prvním gólem v NHL pomohl k výhře Minnesoty nad St. Louis | Foto: Jeff Le | Zdroj: Reuters

Lauko nastupuje v novém působišti po letní výměně z Bostonu do Minnesoty ve čtvrté řadě. Důvěru ale dostává i v oslabení, ve kterém zvýšil v St. Louis z úniku na 2:0. Český útočník ujel ve 28. minutě domácí obraně, přehodil si puk z bekhendu na forhend a prosadil se střelou pod horní tyč.

Vítězství Wild zpečetil Filip Gustavsson a stal se patnáctým gólmanem v historii NHL, který v soutěži skóroval.

Šestadvacetiletý Švéd zkrotil lapačkou puk nahozený Pavlem Bučněvičem ze středního pásma, hodil si jej před sebe a přesně zamířil přes celé kluziště do prázdné domácí branky.

Mrázek pomohl minule Chicagu 36 zákroky k výhře v Edmontonu a také v Calgary držel naději týmu na bodový zisk. Zápas rozhodl Andrej Kuzmenko tečí v přesilové hře, ve které upravil skóre na 2:1.

Pojistku přidal až při hře hostí bez gólmana Matt Coronato, který v zápase skóroval dvakrát. Na český brankářský souboj nedošlo, Daniel Vladař zůstal na střídačce.

Vránův návrat

Vrána přesvědčil Washington výkony v letní přípravě, aby dostal šanci, a skóroval hned ve svém prvním startu sezony. Český útočník, který nastupoval ve čtvrté formaci, otevřel střelou z levého kruhu skóre utkání.

První hvězdou byl ale zvolen Alex Ovečkin, který přihrál na dvě branky Capitals a zaokrouhlil počet svých asistencí v soutěži na 700. Ruský útočník patří společně s Jaromírem Jágrem mezi šest hráčů v historii NHL, kteří překonali v gólech i přihrávkách hranici 700.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme