V NHL skórovali tři Češi. Colorado v přímém souboji vyřadilo St. Louis, postupují i Flyers.

Hokejisté Radko Gudas a Jakub Voráček se v sobotním utkání NHL podíleli asistencí na postupu Philadelphie do play off po výhře 5:0 nad NY Rangers. Forvard David Pastrňák 34. gólem v sezoně vyrovnal osobní maximum z uplynulé sezony a přispěl k triumfu Bostonu 5:2 proti Ottawě.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Voráček asistoval u obou gólů Flyers

Jakub Voráček asistoval u postupové výhry | Foto: Candice Ward-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Vítězná akce Philadelphie se zrodila v sedmé minutě při signalizované početní výhodě, kdy se od těla obránce Ivana Provorova odrazil puk mezi tři tyče. Pro Voráčka šlo o 65. asistenci v ročníku.

Palát pomohl spoluhráči k milníku, Faksův gól nestačil

Číst článek

V 33. minutě kapitán Claude Giroux zakončením v přesilové hře zaokrouhlil osobní statistiky na rovných 100 bodů. Třicetiletý Kanaďan rozšířil bodovou sérii na deset zápasů.

Giroux se po Connoru McDavidovi z Edmontonu a Nikitu Kučerovovi z Tampy Bay stal třetím hráčem v sezoně, který pokořil stobodovou hranici. Dosažení tohoto milníku se mu povedlo jako šestému hokejistovi v klubové historii.

Definitivně pak Flyers o postupu do nadstavbové části sezony na úkor Floridy rozhodli v 38. minutě poté, co Michael Raffl a Giroux skórovali v rozmezí šesti vteřin. Na trefě prvně jmenovaného se přihrávkou podílel zadák Gudas. V závěrečné třetině završil Giroux první hattrick v základní části.

Philadelphie v prvním kole play off vyzve v pensylvánském derby úřadující šampiony z Pittsburghu. Brankáři Ondřej Pavelec z Rangers a Petr Mrázek z Flyers sledovali duel ze střídačky.

Obránce Michal Kempný brankou a nahrávkou pomohl Washingtonu porazit New Jersey 5:3. Hostům nestačily ani dvě přihrávky Pavla Zachy. Trefil se i Ondřej Palát, který nezabránil prohře Tampy Bay s Carolinou 2:3 v prodloužení.

Poslední volnou vstupenku do bojů o Stanley Cup ukořistilo v Západní konferenci Colorado, které v přímém souboji o druhou divokou kartu zdolalo St. Louis 5:2. Avalanche postoupili do vyřazovacích bojů poprvé od roku 2014, Blues naopak nenavázali na předchozích šest účastí.

NHL:
Philadelphia - NY Rangers 5:0, Boston - Ottawa 5:2, Toronto - Montreal 4:2, Detroit - NY Islanders 3:4 v prodl., Florida - Buffalo 4:3, Washington - New Jersey 5:3, Carolina - Tampa Bay 3:2 v prodl., Nashville - Columbus 4:2, Arizona - Anaheim 0:3, Winnipeg - Chicago 4:1, Colorado - St. Louis 5:2, Calgary - Vegas 7:1, Edmonton - Vancouver 3:2 po sam. nájezdech, Los Angeles - Dallas 2:4, San Jose - Minnesota 3:6.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme