V extralize není užitečnějšího hráče, chválil Jágr po úspěšné baráži Plekance. Oba chtějí pokračovat

Hokejisté Kladna si i v příští sezoně zahrají extraligu. V baráži porazili Jihlavu 4:1 na zápasy, když rozhodující výhru přidali v chomutovském azylu v poměru 6:3. A mohli začít slavit.

Chomutov Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Plekanec a Jaromír Jágr

Tomáš Plekanec a Jaromír Jágr | Zdroj: Profimedia

V příští sezoně extraligy bude hrát znovu i Kladno, které uspělo v baráži s Jihlavou. A znovu by v jejich dresu měli nastupovat Jaromír Jágr i Tomáš Plekanec.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak reagovali Tomáš Plekanec a Jaromír Jágr na to, že se Kladno zachránilo v extralize

Skandování zaplněných tribun se neslo chomutovskou arénou, kde Kladno odehrálo, kvůli přestavbě svého stadionu celou sezonu včetně baráže.

Na ledě konfety, stříkající šampaňské a spokojení hráči, včetně kapitána Tomáše Plekance.

„Kromě toho třetího zápasu v Jihlavě si myslím, že jsme to odehráli docela slušně a přesilovky a oslabení se nám většinou dařily, takže celkově jsme to dotáhli.“

Právě Tomáš Plekanec byl i podle majitele klubu Jaromíra Jágra hlavním tahounem kladenské záchrany.

„Nejen že dělá body, dává góly, přihrává na góly, ale samozřejmě ten čas na ledě, co tráví... v každém oslabení, v každém vhazování, 25 minut na ledě. Myslím, že není užitečnějšího hráče v extralize,“ vysekl Jaromír Jágr poklonu Tomáši Plekancovi a přidal i další jména.

Z osmi góly nejlepšího střelce Adama Kubíka nebo hráče, kteří už mají pro příští sezonu smlouvu jinde, přesto baráž odehráli ve velkém stylu. Pro budoucnost Kladna je ale stěžejní, jestli bude hrát i nadále právě Plekanec.

„Cítím se dobře, jsem zdravej, takže asi hrát budu,“ dává fanouškům naději za chvíli 40letý Tomáš Plekanec a znovu by si mohl zahrát i s o 10 let starším Jaromírem Jágrem.

„Já se budu připravovat, jako kdybych měl nastoupit. Když už nebudu hrát, tak aspoň zhubnu,“ vtipkoval po úspěšné baráži svého klubu Jaromír Jágr.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme