Když ráno vstanu, nevím, co všechno mě bolí. A Jágr i v 52 letech pořád hraje, nechápe trenér Sparty

Jaromír Jágr vítězným gólem zajistil Kladnu první výhru v novém extraligovém ročníku nad pražskou Spartou, která patří mezi favority na zisk titulu. Ve svých 52 letech rozehrál svou 37. sezonu, ve které už ve druhém zápase překonal vlastní rekord nejstaršího střelce extraligy.

Video Kladno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr dal proti Spartě svůj první gól v novém extraligovém ročníku

Jaromír Jágr dal proti Spartě svůj první gól v novém extraligovém ročníku | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Hokejisté Kladna ukončili více než dva a půl roku dlouhé čekání na výhru nad Spartou. Ve druhém kole Tipsport extraligy ji porazili 4:2. A vítězný gól dával dvaapadesátiletý hrající majitel Rytířů Jaromír Jágr.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říká o Jaromíru Jágrovi kapitán Kladna Radek Smoleňák a trenér Sparty Pavel Gross

Po zápase ho tak chválil i o čtyři roky starší trenér soupeře Pavel Gross. „V 56 letech mám problémy, když ráno vstanu, nevím, co všechno mě bolí. A on stále hraje hokej, klobouk dolů. Ale hráli jsme proti Kladnu, ne proti Jardovi,“ naznačil trenér Pražanů, že Rytíři neuspěli pouze díky rekordní trefě svého majitele.

Kladenské DNA

Je také potřeba vyzdvihnout bojovný výkon celého kladenského týmu, který zvládl zablokovat 21 střel a rozdat patnáct bodyčeků. Podle kapitána týmu Radka Smoleňáka by to mělo být nové DNA kladenských Rytířů.

„Musíme se takhle prezentovat. Nemůžeme hrát jinak. Body nebudeme získávat kombinací do prázdné brány, tak to nefunguje. Dělali jsme věci, které víme, že díky nim můžeme vyhrát a porážet silné týmy,“ naznačil Smoleňák taktiku, se kterou kladenští vyrukovali na jednoho z favoritů nového extraligového ročníku.

A zpátky k Jágrovi, který na první pohled z tribuny oproti minulé sezoně zhubnul. Smoleňák to ale nechtěl potvrdit a jako správný kapitán celkové zaměření a pozornost upřenou na Jágra mírní.

„Opakoval bych, co jsem říkal loni. Je to skvělé pro novináře, pro lidi, pro jeho dokument. Jsme samozřejmě taky rádi, ale pro nás je Jarda jeden z nás. Je důležité, že jsme ten gól dali a to, že ho dal Jarda, je skvělé, ale pro nás bylo daleko těžší dát třetí gól jako takový,“ přiznal Smoleňák.

Hrát proti Jágrovi? Zážitek

Po Jágrově gólu totiž Kladno vedlo 3:0, Sparta už jen snížila zásluhou Fina Valtteriho Kemiläinena a Tomáše Tomka. Pro oba šlo o první trefy v extralize. A jednadvacetiletý český mladík přiznal, že i přes prohru má díky svému gólu, ale i přítomnosti Jágra životní zážitek.

„Budu na to vzpomínat, splnil jsem si svůj dětský sen, dát gól za Spartu. Ale mrzí mě, že jsme prohráli. Jarda je na svůj věk pořád super hráč, má své kvality, pořád je nebezpečný. Jsem rád, že jsem si proti němu mohl ještě zahrát,“ chválil si Tomek. 

Jako další si proti Jágrovi a Kladnu zahraje v neděli Litvínov. Sparta ve stejný den přivítá Karlovy Vary.

Petr Tomášek, klh Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme