Spartu čeká v hokejové Lize mistrů těžký úkol. Proti Rögle musí smazat tříbrankové manko

Je to pro ně třetí soupeř ze Švédska a zdá se, že ten nejtěžší. Hokejisté pražské Sparty budou jako jediný český zástupce v Lize mistrů hrát o postup do semifinále soutěže. Dva předchozí švédské soupeře zvládli Pražané porazit, teď ale budou proti Rögle dohánět tříbrankové manko z prvního zápasu. Jinak postup slavit nebudou.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisti pražské Sparty budou jako jediný český zástupce v Lize mistrů hrát proti Rögle o postup do semifinále soutěže

Hokejisti pražské Sparty budou jako jediný český zástupce v Lize mistrů hrát proti Rögle o postup do semifinále soutěže | Foto: Pavel Lebeda/ BILDBYRÅN | Zdroj: Reuters

Když hrála Sparta ve Švédsku naposledy, vyhrála na severu země nad týmem Skelleftea a vytvořila si dobrou pozici do osmifinálové odvety.

Přehrát

00:00 / 00:00

Spartu čeká v hokejové Lize mistrů těžký úkol, proti Rögle musí smazat tříbrankové manko. Více si poslechněte v reportáži Františka Kuny

„Když vezmu Skellefteau, tak první utkání jsme byli na jednom kolotoči. Tam jsme ten zápas ukradli. Nebo spíš Saša Salák ho ukradl,“ popisuje trenér Sparty Josef Jandač.

Jenomže teď už je tu silné Rögle, které se od posledního utkání v pražských Holešovicích, kde hosté vyhráli 5:2, dokázalo dostat na první místo švédské nejvyšší soutěže.

„Rögle je z našeho pohledu takové nejhokejovější. Nemyslíme si, že by měli takovou rychlost jako třeba Skelleftea, ale naopak měli hokejovou vyspělost a sílu na puku. Ta je extrémní,“ dodává Jandač.

1:29

Hokejová Sparta bude v odvetě Ligy mistrů bojovat o postup i šanci hrát opět na svém původním stadionu

Číst článek

„Tým mají určitě kvalitní, jsou tam hráči, kteří hráli za reprezentaci, a je to znát. Jsou silní na puku a dovolí si na modré čáře chodit jeden na jednoho. Takže tým kvalitu má,“ navazuje na trenéra Jandače útočník Sparty Roman Horák.

V této fázi hokejové Ligy mistrů jde stranou fráze z kolektivních sportů, že každý zápas začíná za stavu 0:0. V play-off této soutěže se branky v dvojzápase sčítají a tak bude večer Sparta dotahovat třígólové manko. „Výchozí pozice do zápasu není úplně nejlepší, ale naděje umírá poslední,“ říká Jandač.

Utkání čtvrtfinále Ligy mistrů Rögle – Sparta začne na jihu Švédska v 19 hodin.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme