Hokejové kluby po zlatém úspěchu vyhlížejí příliv mladých hráčů, doufají i v rozšíření členské základny

Čtrnáct let čekala Česká republika na hokejové zlato. Malí kluci, kteří s hokejem v posledních letech teprve začali, viděli zlatý turnaj poprvé v životě. Kluby po republice teď doufají, že úspěch národního týmu vzbudí mezi dětmi o hokej větší zájem.

Jihlava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci na Staroměstském náměstí v Praze fandili hokejistům v souboji o zlato

Fanoušci na Staroměstském náměstí v Praze fandili hokejistům v souboji o zlato | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

„Mistrovství světa je pro ty kluky nejvíc, když se to hraje doma a ještě zvítězí… Čekáme, že přijde víc dětí, že by to mělo mládež přilákat,“ myslí si bývalý hráč Dukly Jihlava a tamní současný trenér mládeže Jiří Cihlář.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejové kluby doufají v příliv mladých hráčů

V jihlavském klubu trénuje v současné době víc než 300 malých hokejistů. Přivést nové děti ke sportu je dnes těžší, protože mají víc možností čemu se věnovat.

„V rámci republiky i kraje vím, že je teď zájem menší a očekávám, že se zvedne a přípravky se lépe naplní,“ říká jednatel jihlavského klubu a člen Výkonného výboru Českého svazu ledního hokeje Bedřich Ščerban.

Krásný pocit vstřelit gól na domácím mistrovství, říká Beránek. Během volných dní válí v ping pongu

Číst článek

Havlíčkobrodský klub chce v náboru využít i toho, že ve vítězném týmu na mistrovství světa byl i odchovanec klubu Ondřej Beránek, který aktuálně obléká dres západočeských Karlových Varů.

Jaký bude mít úspěch českých hokejistů vliv na počet dětí v přípravkách, uvidí kluby na začátku nové sezony v září. Nová sezona nejvyšší české soutěže začíná 18. září a fanoušci se můžou těšit na několik čerstvých mistrů světa – na mistrovství se představilo hned sedm hráčů extraligových klubů.

František Jirků Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme